H KATAΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Α/Α ΣΤΟ Α.ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Αποκάλυψη στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Η πρόταση των Ρώσων για την αντιμετώπιση των τουρκικών F-35

Με την παράδοση των πρώτων τουρκικών stelth μαχητικών F-35 σε μόλις 36 μήνες από σήμερα
Και αυτό για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε το χρήμα για να απαντηθούν αυτές οι προκλήσεις από την Ελλάδα, η οποία αν δε βρει κάποιες λύσεις θα τεθεί υπό μία ιδιότυπη στρατηγική ομηρία, καθώς τίποτα και κανένας δε θα μπορούν να απαντήσουν στην απειλή τόσο στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου όσο στη Θράκη αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.Στο Α.Αιγαίο το επίγειο αντιαεροπορικό "φράγμα" της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Στρατού περιορίζεται σε α/α συστήματα είτε παρωχημένης τεχνολογίας (σύστημα Skyguard της δεκαετίας του '70, OSA ΑΚ της ίδιας εποχής, όλα SHORADS με ακτίνα δράσης μέχρι 12 χλμ. και V/SHORADS ASRAD με ακτίνα δράσης 4 χλμ) είτε σε φορητά Stinger ή στα τετράδυμα 50άρια του Β'ΠΠ.


Για όποιον νομίζει ότι τα παραπάνω αρκούν για να αντιμετωπιστούν τα stealth F-35, που θα κάνουν "πάρτι", πλανώνται πλάνη οικτρά.

Την κατάσταση έρχεται να σώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση από τη Ρωσία που βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών Επιτελείων και υπόσχεται χαμηλό κόστος υλοποίησης και άμεσα αποτελέσματα.

Η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτει το περιεχόμενο της ρωσικής πρότασης, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει να υλοποιείται ... "πέρσι" για να έχει ελπίδες να προλάβει την καταιγίδα που έρχεται.

αλλά και την επικείμενη ολοκλήρωση της παραγγελίας της κινεζικής έκδοσης των S-300PMU1 των κινεζικών αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς HQ-9 από την Τουρκία, το ήδη δυσμενές κλίμα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις.
Επίσης, στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε να διαβάσετε:
FD-2000: Κινεζική «ασπίδα» για την τουρκική Αεράμυνα - Oι αναβαθμίσεις του συστήματος πριν την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς του από την Τουρκία.
Λίγο πριν την τελική απόφαση της Τουρκίας για την προμήθεια ενός αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε σε δηλώσεις όπου ουσιαστικά φωτογράφισε ότι η επιλογή θα κριθεί υπέρ του κινεζικού συστήματος FD-2000. Επιπρόσθετα, απέκλεισε κάθε πιθανότητα διασύνδεσής του με το σύστημα διοίκησης και ελέγχου του ΝΑΤΟ. Η επιλογή της Τουρκίας πρόκειται να ανακοινωθεί μετά το τέλος Απριλίου. Αν και όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να είναι ανοικτά για την επιλογή ενός εκ των δύο δυτικών συστημάτων που μετέχουν στον διαγωνισμό, η προμήθεια του κινεζικού συστήματος δείχνει βέβαιη.
Το σκάνδαλο  με τις SUPER VITA: Τέσσερις αντί επτά! Γιατί 3 υπερσύγχρονες πυραυλάκατοι δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στο ΠΝ.
Πολλά από τα προγράμματα προμήθειας των ΕΔ, όπως είναι αυτό των ΤΠΚ Super Vita, παραμένουν ανολοκλήρωτα ενώ η ΑΣΔΕΝ, ο «φύλακας» των νησιών του Αιγαίου, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση και αναδιοργάνωση. Όσο για το πώς θα απαντήσει η ΠΑ στην τουρκική υπεροπλία, το θέμα έχει μια απάντηση και αυτή ονομάζεται Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος.

Το πρόγραμμα του ΠΝ για τις ΤΠΚ τύπου Super Vita είναι ένα από τα πλέον ταλαιπωρημένα προγράμματα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των διαδοχικών συμβάσεων. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι πως το ΠΝ στερείται των υπηρεσιών τριών ικανότατων πυραυλακάτων, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν το εκπληκτικό βλήμα των 180 χλμ. Exocet block III. Περαιτέρω καθυστέρηση στο πρόγραμμα παράδοσης των σκαφών αυτών θα είναι εγκληματική για την εθνική και ναυτική ασφάλεια στο Αιγαίο.
ΑΣΔΕΝ & ΑΔΤΕ: Οι έξι μικρές «στρατιές» του Αιγαίου.
Οι υπερασπιστές του Αρχιπελάγους.
Τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου έχει ταχθεί να υπερασπίζεται η ΑΣΔΕΝ. Μια διοίκηση η οποία αν και επιπέδου Σώματος Στρατού υπαγόμενο στον Α/ΓΕΣ, εν τούτοις είναι μια δύναμη απολύτως ανεξάρτητη, μια διοίκηση που απαιτεί άριστο συντονισμό και ταχύτητα, ενώ η έννοια της διακλαδικότητας βρίσκεται στο «αίμα» της από την ίδρυσή της.
Μελλοντικό μαχητικό Αεροσκάφος: Ο καιρός γαρ εγγύς...
Πώς διαμορφώνεται σήμερα η παγκόσμια αγορά στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών; Για ποιο λόγο οι εταιρείες σχεδίασης και παραγωγής έχουν μειωθεί αισθητά; Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών στη σημερινή πραγματικότητα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρείται να απαντηθούν στο πρώτο μέρος του μεγάλου αφιερώματος της «Σ» για τα νέα και μελλοντικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις της ΠΑ βάσει αυτών των συμπερασμάτων.
IDEX 2015: Μεγαλύτερη από ποτέ και με σημαντική ελληνική συμμετοχή.
Η IDEX είναι η μεγαλύτερη έκθεση αμυντικού υλικού που διοργανώνεται στα ΗΑΕ. Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1993, χρονιά της πρώτης έκθεσης. Συγκεντρώνει πλήθος εκθετών ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται δύο άλλες εκθέσεις, η NAVDEX στην οποία παρουσιάζονται τα κυριότερα προϊόντα της ναυτικής τεχνολογίας και από φέτος η UMEX με επίκεντρο τα μη επανδρωμένα συστήματα. Στη φετινή IDEX το παρόν έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όπως και τουλάχιστον 12 ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού κρατικές και ιδιωτικές σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
UAV-UCAV: Γιατί επικρατούν στα πολεμικά πεδία & ποιο είναι το μέλλον τους.
Τα UAV αποτελούν ήδη μία «battle proved» κατηγορία αεροσκαφών καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος αποστολών. Από αναγνώριση (τακτική και
στρατηγική) έως αποστολές προσβολής στόχων εδάφους. Σύντομα ακόμη πιο προηγμένα UAV θα χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμες ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης ή εναέριου ανεφοδιασμού ή ακόμα και ως πλατφόρμες αεροπορικής υπεροχής. Η εμπλοκή των UAV-UCAV στις αεροπορικές επιχειρήσεις είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία που με την πάροδο του χρόνου θα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη έκταση.
Ακόμη στο ένθετο ΓΕΩ της «Σ» μπορείτε να διαβάσετε:
100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων: 1,5 εκατ. νεκροί ζητούν την δικαίωσή τους.
Οι Αρμένιοι ανήκουν στην Ινδοευρωπαϊκή φυλή και αντιπροσωπεύουν έναν από τους αρχαιότερους λαούς και πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής. Τα μνημεία του αρμενικού πολιτισμού, παρά τις παλιές και σύγχρονες καταστροφές, μαρτυρούν το σπουδαίο και μακραίωνο ιστορικό παρελθόν του Αρμενικού έθνους.
Θράκη: Οι εθνικές εκλογές & οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.
Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές είχαν και τους συμβολισμούς τους, που λειτούργησαν τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πριν την τελική “μάχη” όσο και μετά τις εκλογές. Εκεί, όμως,που η (προ)εκλογική αναμέτρηση είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η Θράκη. Η Θρακική διάσταση των εκλογών, έστω και εάν αυτό φαίνεται υπερβολικό, έχει πάντα μία μοναδική αιτία: την Τουρκία. Και βεβαίως τον τοπικό της φορέα άσκησης πολιτικής, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Θα ήταν περιττό να επαναληφθεί για ακόμη μία φορά η ουσιαστική πίεση που ασκεί η Τουρκία στη Θράκη (και) στο ζήτημα της ψήφου των μουσουλμανικών μειονοτήτων και των προσπαθειών που γίνονται προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την τουρκική πολιτική.
Το F-86E Mk2 στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία.
Το F-86E Mk2 ήταν το πρώτο καθαρόαιμο τζετ αναχαιτιστικό της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (ΕΒΑ) και αποτέλεσε το αεροσκάφος πάνω στο οποίο οι Έλληνες πιλότοι ανέπτυξαν το δόγμα της σύγχρονης αναχαίτισης. Ήταν ευέλικτο, με ικανή ισχύ από τον κινητήρα του και υπηρέτησε σε ελληνικούς ουρανούς για πάνω από 10 έτη. Ταυτόχρονα, υπήρξε και το αεροσκάφος πάνω στο οποίο το ακροβατικό σμήνος «Ελληνική Φλόγα» έγραψε σελίδες δόξας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του