ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ KATA THΣ HSBC...

Επίσημη έρευνα ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές κατά της HSBC , ζητώντας ...
εγγύηση ύψους 1 δισ. ευρώ, σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ελβετικός βραχίονας της τράπεζας ότι βοήθησε πελάτες να φοροδιαφύγουν.
Σύμφωνα με τους F.T. το τραπεζικό ίδρυμα ανέφερε πως ενημερώθηκε από τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές την Τετάρτη ότι υπόκειται σε επίσημη έρευνα σχετικά με δραστηριότητες της ελβετικής μονάδας την περίοδο 2006 και 2007. Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει διεξάγει ήδη έρευνα για την ελβετική θυγατρική της HSBC, με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΗSBC ανέφερε πως η απόφαση των εισαγγελικών αρχών «δεν έχει νομική βάση» και ότι το ποσό της εγγύησης «είναι υπερβολικό και αδικαιολόγητο». «Η τράπεζα σκοπεύει να καταθέσει έφεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στους F.T. πως το σκεπτικό πίσω από την έφεση είναι ότι η μητρική εταιρεία δεν εμπλέκεται άμεσα σε δραστηριότητες ιδιωτικής τραπεζικής.

Αν και οι γαλλικές αρχές έχουν ολοκληρώσει την έρευνα στην ελβετική μονάδα, προτείνοντας να περάσει από δίκη, η οριστική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του δημόσιου κατήγορου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του