ME MIA BAΛΙΤΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ

stamood

Όταν οι δυο φρουροί ανακάλυψαν ότι η κυρία Σταμάτη λείπει από το δωμάτιο της σάστισαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αμέσως κατευθύνθηκαν στο μπαλκόνι και είδαν ότι είχε παραβιαστεί. Οπως φαίνεται, το λουκέτο, του οποίου το κλειδί πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στο γραφείο της προϊσταμένης, ήταν ανοιχτό από την εξωτερική μεριά.
Αμέσως οι φρουροί ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους και ειδοποίησαν την πύλη. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομική ομάδα με τους σκύλους Κ9 τα οποία έλεγξαν όλους τους εξωτερικούς χώρους του ψυχιατρείου χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ότι βρέθηκε κάτι. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, στο νοσοκομείο μπορείς να μπεις και να βγεις εύκολα με ή χωρίς αυτοκίνητο.
Για την υπόθεση οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οι τέσσερις εξωτερικοί φρουροί που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο.
Εκεί, οι φρουροί συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου, καθώς το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο. Λίγο μετά τις 17:30, έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο τρόφιμος που “βοήθησε” τη Σταμάτη

Η αστυνομία ψάχνει σε σπίτι στο Μεταξουργείο όπου συμφωνα με πληροφορίες διέμενε ένας τρόφιμος του Δρομοκαιτειου ο οποίος ήταν γνώριμος αφού μπαινόβγαινε συχνά στο ψυχιατρείο.
Πηγές λένε πως η Βίκυ Σταμάτη είχε συνάψει ιδιαίτερα φιλικες σχέσεις μαζί του και ότι υπάρχουν υπόνοιες να την βοήθησε στην απόδραση.
Το βράδυ θα έχουμε πληροφοριες για το παιδί της Βίκυς Σταμάτη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από το μεσημέρι ο ΣΚΑΙ το παιδί λείπει από το σπίτι.
Tι λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Δεν φρουρούσαν την Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη φρούρησης κρατουμένων εκτός των φυλακών, αλλά την έχουν οι εξωτερικοί φρουροί, προσθέτουν.
«Έχουν συνηθίσει να μας θεωρούν τον αποδιοπομπαίο τράγο και να μας καταλογίζουν ότι κακό και στραβό συμβαίνει στο χώρο των ελληνικών φυλακών. Εμείς από την άλλη δεν πρόκειται να το συνηθίσουμε ποτέ!».
Και προσθέτουν: «Για ακόμη μια φορά λοιπόν ελαφρά την καρδία, μας κατηγορήσανε για την απόδραση της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Ε, λοιπόν, Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη φρούρησης κρατουμένων εκτός των φυλακών».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία για «τη φύλαξη των κρατουμένων εκτός των καταστημάτων κράτησης υπάρχει άλλη ανεξάρτητη υπηρεσία από εμάς, η οποία ονομάζεται εξωτερική φρουρά και η οποία υπάρχει σε όλα τα καταστήματα με σκοπό την μεταγωγή και την φύλαξη των κρατουμένων εκτός των φυλακών, ενώ διοικείται μάλιστα από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και εποπτεύετε από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης».
Ακόμη, επισημαίνουν οι σωφρονιστικοί ότι όταν φυλάνε κρατουμένους εντός των φυλακών, τα κλειδιά και την ευθύνη φύλαξης τους την έχουν εκείνη, ενώ στην περίπτωση της Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο όπως και κάθε άλλου κρατουμένου που βρίσκεται εκτός των φυλακών, δεν μπορούμε να γνωρίζουν αν την ευθύνη των κλειδιών του δωματίου νοσηλείας την έχει το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος ή η εξωτερική φρουρά που έχει την ευθύνη της φρούρησης των κρατουμένων.
Όλοι στο κόλπο; – Η “παρατράπεζα” του Άκη
Την ώρα που όλα τα καθεστωτικά μέσα παρουσιάζουν την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη με μελοδραματικό τρόπο ως την τραγωδία της πονεμένης μάνας που πασχίζει για να είναι κοντά στο παιδί της, εμείς αποκαλύπτουμε το οργανωμένο σχέδιο που κρύβεται πίσω από την υπόθεση.
Ένοχοι όλοι οι δικηγόροι που φρόντισαν εδώ και χρόνια να τρέφουν την εικόνα της Βίκυς Σταμάτη ως γυναίκας με ψυχολογικά προβλήματα, και να συστήνουν τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικές κλινικές. To ίδιο και οι γιατροί που υπέγραφαν ό,τι χαρτί τους ζητούσαν χωρίς κανενα ενδοιασμό. Άραγε με τι αμοιβή και γιατί το έκαναν; Γιατί όλοι μεσολάβησαν στη μεταφοράς αυτής της αδίστακτης γυναίκας από τις φυλακές Κορυδαλλού αρχικά στο Δαφνί και μετά στο Δρομοκαιτειο; Πόσο οργανωμένο ήταν αυτό το σχέδιο από τους δικηγορους που κατά καιρούς ανέλαβαν την υπεράσπισή της; (Φραγκίσκος Ραγκούσης, Βασίλης Χειρδάρης, )
Να συλληφθούν όλοι. Δικηγοροι, γιατροι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι που σίγουρα τα “πήραν”…
Ο μεγαλοβαρόνος του συνδικάτου του εγκληματος των φυλακών πόσα “έσκασε” για να το “σκάσει” η γυναίκα του;.. και τώρα βγαίνει και κάνει εκκλήσεις να γυρίσει πίσω… γιατί τάχα ανησυχει;
Και η γιαγιά στο κόλπο….
Την στιγμή που ο σκαι μεταδίδει πληροφορίες πως το παιδί της Βίκυς Σταμάτη εχει εξαφανιστεί, η γιαγιά του παιδιού και μητέρα της Βίκυς, Γεωργία Σταμάτη λέει πως είναι μαζί της….
Ενώ το πρωί η ίδια έλεγε πως το παιδί κοιμάται στο Ζέλι Φθιώτιδας…
Ολοι στο κόλπο πια;;;
Όλα όσα είπε η Βίκυ Σταμάτη στην τελευταία της συνέντευξη πριν αποδράσει!
Πριν λίγες μέρες η Βίκυ Σταμάτη είχε δώσει την τελευταία της τηλεφωνική συνέντευξη στη Δέσποινα Καμπούρη και την εκπομπή «Γυναίκες», όπου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Μεταξύ άλλων ανέφερε τις άσχημες συνθήκες κράτησής της, τον απίστευτο πόνο και σπαραγμό για τον γιο της που μεγαλώνει μακριά της, ενώ είχε καταγγείλει ότι κάποιος φύλακας του ιδρύματος την είχε ξυλοκοπήσει άγρια.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί!
Αυτές είναι οι τελευταίες, σπαρακτικές φωτογραφίες της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο
stamas

stamood s1s2s4s3s5s6

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του