ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ Α. ΕΥΡΩΠΗ Η ρωσική Αεροπορία ενισχύει με Su-27SM τη δυτική στρατιωτική Διοίκηση

Με μαζικές μετακινήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-27SM για την ενίσχυση της δυτικής
στρατιωτικής περιφέρειας απαντά η Μόσχα στην Νατοϊκή επιχείρηση «Ατλαντική αποφασιστικότητα» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη.Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ οι μετακινήσεις αφορούν μαχητικά Su-27SM στην 696 βάση στο αεροδρόμιο του Petrozavodsk της 1ης Αεροπορικής Διοίκησης με έδρα στο Βορονέζ η οποία ανήκει στη δυτ.Στρατιωτική περιφέρεια. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των μαχητικών που έχουν μετασταθμεύσει από αεροδρόμια της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας κυρίως, αλλά η μετακίνηση πρέπει να αφορά αεροσκάφη από αρκετές Μοίρες της ρωσικής Αεροπορίας.Η Νατοϊκή επιχείρηση “Atlantic Resolve” έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας, αντίδραση η οποία έχει γίνει εντονότερη μετά από δηλώσεις Νατοϊκών αξιωματούχων ότι ενώ το ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί ασκήσεις στην Α. Ευρώπη οι αντίστοιχες ρωσικές ασκήσεις εντός του ρωσικού εδάφους είναι παράγοντας… αποσταθεροποίησης.


Το ΝΑΤΟ έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 48 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη κατά μήκος των ρωσικών συνόρων από την Εσθονία έως τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.Πιο ειδικά 12 επιθετικά αεροσκάφη A-10 βρίσκονται ήδη στην Ρουμανία με 350 άτομα προσωπικό προερχόμενα από την ΑΒ Spangdahlem στη Γερμανία και πρόκειται να παραμείνουν στη χώρα μέχρι τις 7 Ιουλίου ξεπερνώντας κατά πολύ τα περιθώρια μιας τυπικής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης με την ρουμανική Αεροπορία.

Στη Ρουμανία όμως βρίσκονται και 6 μαχητικά F-16C τα οποία πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με την Αεροπορία της χώρας (Dacian Warhawk) και πιο συγκεκριμένα με εκσυγχρονισμένα MiG-21 Lancer και τα οποία όπως αναφέρεται θα αποχωρήσουν εντός της εβδομάδας. Τα αεροσκάφη όμως δεν θα πάνε μακριά καθώς προέρχονται από την αμερικανική βάση του Aviano στην Ιταλία.

Λίγο νοτιότερα και όπως έχουμε αναφέρει μετά το πέρας της μεγάλης διασυμμαχικής άσκησης Frisian Flag η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι και τις 24 Απριλίου 12 F-15C θα μετακινηθούν στην Βουλγαρία χωρίς να έχει γνωστό για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν εκεί.

Στην "Frisian Flag" θα μετάσχουν εκτός από τα αμερικανικά F-15, αεροσκάφη F-16 από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, Eurofighter Typhoon από την Γερμανία, F-18 από τον Καναδά, την Ισπανία, και την Φινλανδία, ένα E-3A Sentry από το ΝΑΤΟ (πετούν με τα εθνικά χρώματα του Λουξεμβούργου), και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A310MRTT από την Γερμανία, KC-767 από την Ιταλία, KC-135 από τη Γαλλία, και KDC-10 από την Ολλανδία.

Βορειότερα τώρα, στην Λιθουανία και πιο συγκεκριμένα στην ΑΒ Amari βρίσκονται 14 F-16CJ και αυτά από το Aviano τα οποία βρίσκονται εκεί ανεξάρτητα από τις Μοίρες ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενίσχυσης θεάτρου επιχειρήσεων TSP (Theater Security Package).

Ταυτόχρονα οι μονάδες ετοιμότητας του ΝΑΤΟ διατηρούν 4 Eurofighter από την Ισπανία και 4 MiG-29 από την Πολωνία στη Βαλτική.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πάνω από 3500 ρωσικών στρατευμάτων και 300 συστήματα παίρνουν μέρος σε κοινές ασκήσεις των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων και των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων:

«Υπό την Διοίκηση του επικεφαλής των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων υποστράτηγου Sergei Karakayev οι ασκήσεις στην περιοχή της μονάδας στο Orenburg θα πραγματοποιηθούν από τις 31 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου. Συνολικά σε αυτές θα μετάσχουν 3.500 αξιωματικοί και στελέχη και πάνω από 300 εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και άλλων οχημάτων υποστήρ4ιξης» είπε.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του