ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ- TURKISH STREAM, ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΘΥΡΕΟ

putintsip

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο.Λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχτηκε με μια θερμή χειραψία τον Αλέξη Τσίπρα και η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4.Μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνοντας ότι είναι σήμερα μια πολύ σημαντική μέρα για τις ελληνορωσικές σχέσεις.
«Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης» ούτε περιφέρεται στον κόσμο ζητώντας χρηματοδοτική βοήθεια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, απαντώντας στις φήμες που ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να στρέφεται στη Ρωσία για οικονομική στήριξη.

Υπογράμμισε πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα «ευρωπαϊκό πρόβλημα», και για το λόγο αυτό η Αθήνα επιζητά μια «ευρωπαϊκή λύση».
Τόνισε πως η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν θα δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να τη θεωρεί «λαθρεπιβάτη» ή επιβάτη δεύτερης κατηγορίας που «κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα».
Ο κ. Τσίπρας ωστόσο διαχώρισε τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. από την επιδίωξη ενίσχυσης της οικονομικής σχέσης μεταξύ της Αθήνας και της Μόσχας. Επισήμανε πως η χώρα μας είναι μια κυρίαρχη χώρα, με αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά της να ασκεί ενεργή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να αξιοποιεί τη γεωπολιτική της θέση.
«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητά επωφελείς συμφωνίες με αναπτυξιακό προσανατολισμό, για αυτό είμαστε εδώ», είπε.
«Η ελληνική πλευρά δεν έθεσε κανένα ζήτημα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πούτιν, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ρωσία ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα και για τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων.
Για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα, ο κ. Πούτιν αποσαφήνισε πως «δεν είναι δυνατό να υπάρχουν εξαιρέσεις για μια χώρα της Ε.Ε.», όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων.
«Καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να ψηφίσει τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία αλλά δεν φταίμε εμείς», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Το 50% από τις εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία είναι αγροτικά προϊόντα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις για μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ίσες ευκαιρίες για τις ρωσικές εταιρείες στην Ελλάδα ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα.
“Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικόποιήσεις των κρατικών εταιρειών, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε αυτούς τους διαγωνισμούς και ελπίζουμε ότι αν θα υλοποιηθούν, οι ρωσικές εταιρείες δεν θα είναι σε χειρότερη θέση από άλλους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία. Τίποτα άλλο δεν χρειαζόμαστε. Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις, υπάρχει” είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, εξηγώντας που εστιάζεται το ενδιαφέρον.
“Πρώτα απ’ όλα στην υλοποίηση έργων υποδομών, αγωγών, λιμάνια και όχι μόνο. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς, στην προμήθεια ενεργαικών πόρων, στον τομέα της βιομηχανίας και σήμερα το συζητήσαμε σε βάθος με τον Έλληνα πρωθυπουργό” επισήμανε.
Ο κ. Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οποιαδήποτε βοήθεια και τόνισε:
“Συζητήσαμε θέματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων έργων στο τομέα της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτών των έργων μπορεί να προκύψουν τέτοιες καταστάσεις που θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε κάποια σχέδια που σήμερα συζητήσαμε, αλλά και να λύσουμε τα ζητήματα των χρηματοπιστωτκών σχέσεων σε ευρύτερο πλαίσιο, ενόψει υλοποίησης αυτών των έργων”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του