ΕΝΙΑΙΟ ΦΠΑ 18% ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ Η 15% ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ – ΨΩΜΙ, ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΤΟ 8% ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Fpa
Συμβιβασμό με τους εταίρους για το αγκάθι του ενιαιού συντελεστή ΦΠΑ αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία τουλάχιστον ως προς το σκέλος των φορολογικών απαιτήσεων.Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, η κυβέρνηση προτείνει νέο καθεστώς ΦΠΑ με τρείς συντελεστές και όχι δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Από αυτούς, ο ένας θα είναι ενιαίος και οι άλλοι δύο συντελεστές θα εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες και προϊόντα.Έτσι, η πρόταση της Αθήνας είναι να καθιερωθεί ενιαίος συντελεστής 18% που θα ισχύει για αγορές με μετρητά και θα μειώνεται στο 15% για όσους χρησιμοποιούν κάρτα. Επιπλέον, θα προβλέπεται χαμηλόςσυντελεστής στο 7% ή 8%.Στον υψηλό συντελεστή 18% θα είναι τα καύσιμα (συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου που σήμερα είναι στο 13%, τα τσιγάρα, τα αλκοολούχα, οι τηλεπικοινωνίες, τα ακίνητα, τα ρούχα, τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα είδη οικιακής χρήσης, τα έπιπλα, τα γυμναστήρια, κομμωτήρια κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ να ανέβουν από το 13 στο 18% και προσπαθεί τουλάχιστον για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ να ισχύσει ΦΠΑ 15%.
Αύξηση θα σημειώσει και ο ΦΠΑ στα φάρμακα από 6,5% στο 8%, παραμένοντας ωστόσο στον χαμηλό συντελεστή.
Επιθυμία της κυβέρνησης είναι στον χαμηλό συντελεστή να συμπεριληφθούν και κάποιες βασικές κατηγορίες τροφίμων όπως το γάλα, το ψωμί και τα αυγά, ενώ για τα υπόλοιπα τρόφιμα να μην ανέβουν στο 18 αλλά στο 15%.
Το ΔΝΤ πιέζει για 20%
Από την πλευρά τους οι θεσμοί και ειδικότερα το ΔΝΤ ζητούν ο ενιαίος συντελεστής να είναι 20% και να υπάρχει κι ένας χαμηλός συντελεστής 8% που θα αφορά τα φάρμακα και ορισμένα τρόφιμα.
Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του