“Φάμπρικα” ΑΠΑΤΗΣ σε βάρος του ΟΓΑ είχε στήσει ζευγάρι για να…”εξυπηρετήσει” αλλοδαπους- 2 εκ. ευρώ η ζημιά του δημοσίου…(βίντεο)

oga-apati

Μια φάμπρικα που είχε στηθεί χρόνια και έβγαζε κέρδος… σε βάρος του ΟΓΑ είχε στήσει ένας λογιστής και μια λογίστρια από την Κρήτη !Εδώ και καιρό οι υπάλληλοι του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΓΑ Ηρακλειο σε συνεργασία με την αστυνομία είχαν βάλει υπό διακριτική επίβλεψη τους δύο που φαίνεται ότι είχαν στήσει από κοινού και κατηύθηναν αυτή την απάτη εδώ και χρόνια.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, οι λογιστες πλησίαζαν Bούλγαρους αλλά και Ρουμάνους που δραστηριοποιούνταν στην Kρήτη και τους εξέδιδαν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και πλαστές βεβαιώσεις απο σχολεία ότι δήθεν φοιτούσαν τα παιδιά τους για να λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα, ορισμένοι μάλιστα δεν είχαν καν παιδιά.

Για χρόνια το ζευγάρι κέρδιζε από αυτή τη φάμπρικα αλλά δεν μπορούσε να πέσει στη μέγγενη του ΟΓΑ καθώς δεν είχε αναπτυχθεί το μηχανοτγραφικό σύστημα του οργανισμού.
Όταν τα τελευταία χρόνια μπήκε το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στοιχείων και έγινε πιο ενδελεχής έλεγχος τότε διαπιστώθηκε η απάτη που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσες του Οργανισμου ξεπερνά τα 2 εκ ευρώ (!).
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στο Cretalive o διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, οι περιπτώσεις που εξετάζονται ξεπερνούν τις 1000, ενώ ο έλεγχος γίνεται σε όλη την Κρήτη και δεν περιορίζεται στο Ηράκλειο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του