ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο 3ος ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ(;) ΑΡΧΗΓΟΣ UCK ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ: “ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”-Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ “ΝΤΟΥ” ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (;) ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ “ΚΟΧΛΑΖΕΙ” ΚΑΙ ΧΥΝΕΤΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

uck_1

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: “Μετακινούμε στρατό για επέμβαση στα Σκόπια! Σερβία και Βουλγαρία κάνουν λόγο για διάλυση της ΠΓΔΜ και για το ξέσπασμα του 3ου Βαλκανικού πολέμου.
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια μετά την επανεμφάνιση του UCK στο Κουμάνοβο με τη Βουλγαρία να έχει μετακινήσει στρατό στα σύνορα με τα Σκόπια και να δηλώνει έτοιμη για επέμβαση κατά των Αλβανών τρομοκρατών. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει επίσης και το Μαυροβούνιο και η Σερβία με την τελευταία να απευθύνει προειδοποιήσεις κατά των Αλβανών να μην “τολμήσουν να παίξουν μαζί της”!

Ταυτόχρονα, έκδηλες είναι οι ανησυχίες που υπάρχουν για τον ρόλο των ΗΠΑ στην κρίση που φαίνεται να ξεσπά στα Βαλκάνια μετά και την δήλωση του αρχηγού της ομάδας του UCK που συνελήφθη στο Κουμάνοβο ότι επιδιώκουν τη σύσταση ενός νέου κράτους με αρκετούς να κάνουν λόγο για ένα τρίτο βαλκανικό πόλεμο, σύμφωνα με άρθρο στρατιωτικού πόρταλ.
Όπως διαβάσαμε στο σχετικό άρθρο, συγκεκριμένα, τη δημιουργία αλβανικού κράτους εντός των Σκοπίων επιδίωκαν οι ένοπλοι Αλβανοί στο Κουμάνοβο, δήλωσε στην τηλεόραση του Κοσόβου (RTK) ο Σουλεϊμάν Οσμάνι, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας του UCK που συγκρούστηκε με την αστυνομία το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο Οσμάνι σε τηλεφωνική συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου ανέφερε: «Οι στόχοι της ομάδας ήταν πολιτικοί, επιδιώκαμε τη δημιουργία αλβανικού κράτους μέσα στα Σκόπια κατά το πρότυπο της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οσμάνι, που είναι γνωστός ως «Κομαντάντ Σούλια», ήταν μεταξύ των Αλβανών που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουμάνοβο ωστόσο.. δραπέτευσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταζητείται.
Στη συνέντευξη του στην RTK ο Σουλεϊμάν Οσμάνι ισχυρίστηκε ότι η «ομάδα του Κουμάνοβο» που προκάλεσε τις ένοπλες συγκρούσεις είχε 2000 μαχητές. Ανέφερε επίσης ότι κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν, επειδή τους τέλειωσαν τα πυρομαχικά και ενώ είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα τους παραλάβουν εκπρόσωποι του…ΟΑΣΕ. Απίστευτη ομολογία; Από πότε ο ΟΑΣΕ συνδιαλέγεται με τρομοκράτες που επιδιώκουν αλλαγές συνόρων;
«Αν ξέραμε ότι θα μας συλλάβει η αστυνομία θα πολεμούσαμε μέχρι να πέσει και ο τελευταίος» αναφέρει στην τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου ο Σουλεϊμάν Οσμάνι.
Tαυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, από το Βελιγράδι εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Σκόπια και γενικότερα στα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπιστούν νέες καταστροφές», όπως αναφέρει πρακτορείο ειδήσεων.
«Μας ανησυχεί η αυξανόμενη τάση της τρομοκρατίας στα Βαλκάνια και είναι υψίστης σημασίας να μην παραμελούν οι εταίροι μας στην Ευρώπη -και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση- το πρόβλημα. Υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε νέες καταστροφές […] Στο άμεσο παρελθόν κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί μία έκρηξη στα Βαλκάνια» επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στη συνομιλία που είχε, μπροστά στις κάμερες, με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Η κατάσταση στα Βαλκάνια κυριάρχησε και κατά την συνάντηση που είχε ο Σεργκέι Λαβρόφ με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς.Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε, ότι μετέφερε στον κ. Ντάτσιτς την ανησυχία της Μόσχας για τις εξελίξεις.
«Εξέφρασα την ανησυχία μας για την αυξανόμενη αναφορά που γίνεται στην αποκαλούμενη “Μεγάλη Αλβανία”. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ανοιχτή αντιπαράθεση στα Βαλκάνια και κανένας πολιτικός δεν επιτρέπεται να μιλάει για την δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας» τόνισε ο κ. Λαβρόφ.
Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα βαλκανικά ζητήματα, επισημαίνοντας πως η Μόσχα ανησυχεί για την κατάσταση στα Σκόπια και το γεγονός ότι «οι εξελίξεις εκεί μπορεί να αποτελούν έκφραση προσχεδιασμένων τρομοκρατικών φιλοδοξιών».
Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, μπορεί οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο «να αποτελούν εκδήλωση της νοοτροπίας των αντιπαραθέσεων που είναι κυρίαρχη στην περιοχή», αλλά δημιουργείται η εντύπωση ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε σχέση με την άρνηση των Σκοπίων να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την προθυμία της να συμμετάσχει στην υλοποίηση του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου.
«Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την αίσθηση ότι υπάρχει σχέση μεταξύ αυτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την κατάσταση στο Κόσοβο και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, υπογραμμίζοντας:
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς συμμερίστηκε τις ανησυχίες του Ρώσου ΥΠΕΞ και αναφέρθηκε επικριτικά σε πρόσφατη συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε ότι «αν οι Αλβανοί δεν ενωθούν σε ένα κράτος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αναγκαστούν το πράξουν με άλλο τρόπο».
Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς έθεσε ρητορικά το ερώτημα: «Διανοηθείτε τι θα είχε συμβεί, αν εγώ έλεγα κάτι τέτοιο για τους Σέρβους;». Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας χαρακτήρισε υποτονικές τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτά τα φαινόμενα.
«Οι Βρυξέλλες δεν θεωρούν πρόβλημα τη συμπεριφορά των Αλβανών και την ανέχονται. Η τρομοκρατία στην περιοχή πρέπει να καταδικαστεί, ενώ μέχρι σήμερα είχαμε μόνο κάποια ήπια ανακοινωθέντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, μια ξένη μυστική υπηρεσία, διέρρευσε στον Τύπο των Σκοπίων, το γεγονός ότι μέλη του Υπουργείου Εσωτερικών (Αλβανικής εθνότητας) ήρθαν σε επαφή με την ένοπλη ομάδα του UCK πριν από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης και τους ενθάρρυνε να δημιουργήσουν μια βάση στην πόλη Κουμάνοβο!
Μέχρι σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια εσωτερική έρευνα στο Υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, προκειμένου να εντοπίσουν εκείνους που προειδοποίησαν την ένοπλη ομάδα για το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από τριάντα τραυματίσθηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά.Η Βουλγαρία από τη πλευρά της δηλώνει πανέτοιμη ενώ ο βουλγαρικός στρατός και οι ειδικές δυνάμεις έχουν λάβει σειρά μέτρων σε σχέση με την κρίση στα Σκόπια, δήλωσε από το βήμα του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
«Ο στρατός διεξάγει ασκήσεις, με επιμέρους τμήματά του, ειδικότερα με την ομάδα του Υπουργείου, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνεχίζουν να δίνουν την αμέριστη υποστήριξη προς τους Αλβανούς για τη δημιουργία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχή στα Βαλκάνια και την περιοχή για να γίνει μια νέα Μέση Ανατολή.
Αυτό αναφέρει η σερβική ‘Τέλεγκραφ’ επικαλούμενη, όπως αξιώνει, έκθεση της CIA. Η έκθεση αναφέρει ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ θα οδηγήσει σε έναν νέο σχηματισμό στα Βαλκάνια με την ένωση ή συμμαχία των Ορθόδοξων λαών, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και των Σκοπίων και αυτή η συμμαχία θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο.
Διπλωμάτης δήλωσε ότι οι αναλυτές της CIA έχουν επισημάνει ότι οι βαλκανικές χώρες δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια αν υπάρξει ενδεχόμενο μιας Αλβανίας πέρα από τα σύνορά της, βλέποντας ότι οι Αλβανοί κλέβουν τα εδάφη τους, άσχετα από ποιον υποστηρίζονται.
Άλλο, δημοσίευμα από την ίδια πηγή αναφέρει ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων της Σερβίας.
Στις ασκήσεις το σενάριο είναι η σύλληψη τρομοκρατικών ομάδων σε δασικές περιοχές, σε ανώμαλο έδαφος», είπε ο Μπορίσοφ προσθέτοντας ότι ο στρατός βρίσκεται έτοιμος στα σύνορα «εάν τα πράγματα πάνε άσχημα στα Σκόπια».
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επικαλέστηκε τους περίπου 90 χιλιάδες πολίτες της FYROM που έχουν λάβει βουλγαρικά διαβατήρια και ως εκ τούτου σε πιθανή ανθρωπιστική κρίση θα είναι έτοιμος ο βουλγαρικός στρατός να τους οδηγήσει στη Βουλγαρία. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τη Βουλγαρία, σχετικά με την κατάσταση στα Σκόπια, αλλά είναι απαραίτητο το υπουργείο Άμυνας να μπορεί να ανταποκριθεί στην ασφάλεια των συνόρων σε λίγες ώρες.
Το Μαυροβούνιο με τη σειρά του έχει αυξήσει την επαγρύπνηση όλων των υπηρεσιών του στο υψηλότερο επίπεδο και ενισχύει τη διπλωματική επικοινωνία με τις γειτονικές χώρες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Ιγκόρ Λούκσιτς, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης με τους τρομοκράτες Αλβανούς, στα Σκόπια, όπως ανέφερε το Radio Television Montenegro.
Ο Λούκσιτς σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, Edgars Rinkēvičs, εξέφρασε την ανησυχία του για τα γεγονότα του Κουμάνοβο στα Σκόπια και είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με όλους τους ομολόγους του των γειτονικών χωρών.
«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κατάσταση στην FYROM, τόσο για τα θύματα όσο και τις εξελίξεις. Αυτά όλα μας θυμίζουν γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα, τότε είχαμε παρόμοια γεγονότα με πολλά θύματα και δεν θέλουμε να πάμε σε εκείνη την περίοδο», είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μαυροβουνίου.
«Για το λόγο αυτόν είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε τη συνεργασία στην περιοχή για την απόκτηση δεδομένων προκειμένου να αντιμετωπισθούν νέες προκλήσεις», είπε.
Ο UCK ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στην πόλη Κουμάνοβο των Σκοπίων σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κοσσυφοπεδίου, Bota Sot ενώ εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα από την «Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» προς την σκοπιανή πύλη ‘ΜΚ’.Σε αυτό αναφέρεται ότι όλες οι αλβανικές ομάδες και στρατιωτικοι σχηματισμοί άρχισαν να ενεργούν ως μία μονάδα και αυτό είναι έργο της ‘Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας’.
Εξάλλου, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα ‘Τέλεγκραφ’, στόχος αυτών των στρατιωτικών ενεργειών είναι η ενοποίηση των εδαφών στα οποία κατοικούν Αλβανοί προκειμένου να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Αλβανία.
Το πρακτορείο Fonet με τη σειρά του ανέφερε ότι οι ριζοσπάστες Αλβανοί κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων να χρησιμοποιούν ελικόπτερα εναντίον του UCK, διαφορετικά θ αλάβουν χώρα ασύμμετρες επιθέσεις!
Επίσης η τηλεόραση Alsat-M, των Σκοπίων, αναφέρει ότι η τρομοκρατική ομάδα στο Κουμάνοβο απαρτίζεται από ανθρώπους με βαριά ποινικά μητρώα στην αστυνομία.
Η τηλεόραση που επικαλείται πηγές της, τονίζει ότι πολλοί από τους επιτιθέμενους στο Κουμάνοβο έχουν κατηγορηθεί για ληστεία και απαγωγές, έχουν συμμετάσχει στον πόλεμο του Κοσόβου, στη σύγκρουση στα Σκόπια το 2001 και αρκετοί έχουν πολεμήσει στη Συρία.Επίσης σημειώνεται ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 10 τρομοκράτες οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής που είχαν την ένδειξη ‘UCK’ και τα άτομα που συμμετέχουν στις ομάδες αυτές χαρακτηρίζονται ως «σκυλιά του πολέμου».
Υπενθυμίζεται ότι αύριο έχει μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του Γκρουέφσκι με πολλούς να κάνουν λόγο για επεισόδια ανατροπής του που βρίσκονται προ των πυλών στα Σκόπια. Το γεγονός ότι το «γεράκι» της κυβερνήσεως Μπίλ Κλίντον, η Μαντλίν Ολμπράιτ, σε συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων εξέφρασε την άποψη πως οι βίαιες αναταραχές στο Κουμάνοβο υποκινήθηκαν από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου ή από τους Έλληνες δείχνει ότι κάποιοι θέλουν να υποκινήσουν πόλεμο στα Βαλκάνια με απρόβλεπτες διαστάσεις…

Ήρθε η ώρα της διάσπασης του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του