ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ 3 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ! - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Διάγγελμα Α.Τσίπρα το βράδυ στον ελληνικό λαό: "Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε" (upd)

Διάγγελμα θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό στο οποίο θα
οριοθετήσει ποιες είναι οι "κοκκινες γραμμές", για ποιους λόγους θα τις τηρήσει και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από αυτές, αφήνοντας έτσι το βάρος της πολιτικής απόφασης στους δανειστές.Με διάγγελμα που θα κάνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το πλαίσιο των γραμμών της κυβέρνησής του για να κλείσει η διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός δεν προκρίνει προς ώρας τη διενέργεια δημοψηφίσματος καθώς συντρέχουν και συγκεκριμένοι τεχνικοί λόγοι που στο πλαίσιο της αναζήτησης ρευστότητας το καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό αυτή τη στιγμή.Χθες διέρρευσε από σοβαρές κυβερνητικές πηγές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απηύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, κάτι όμως που άλλαξε την τελευταία στιγμή και αυτό γιατί έμεναν κάποιες συγκεκριμένες ενότητες προς συζήτηση στην κυβερνητική επιτροπή.Έτσι, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα η κυβέρνηση για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και με νεότερο σήμα αναβλήθηκε γι' απόψε το διάγγελμα.Σε αυτό θα περιλαμβάνονται με σαφήνεια οι αποφάσεις του πρωθυπουργού ώστε να γίνουν κατανοητές και έξω και μέσα. Θα είναι ξεκάθαρο ότι οι λεγόμενες "κόκκινες γραμμές" δεν πρόκειται να σπάσουν, όχι λόγω ιδεοληψίας αλλά γιατί εκτιμάται ότι δεν βοηθούν στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης και ανάπτυξης.

Mόλις πριν από λίγο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι δανειστές επιμένουν να ζητούν το "γδάρσιμο" των Ελλήνων πολιτών.Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, που επικαλείται πληροφορίες από ευρωπαίο αξιωματούχο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει νέα μέτρα λιτότητας τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ εως το τέλος της χρονιάς.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να καλύψει τους κατώτατους στόχους των δανειστών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται είναι το ερώτημα που βάζει το πρακτορείο, δηλαδή πως θα πάρει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα μία κυβέρνηση που έχει ταχθεί κατά της λιτότητας.Ως στόχος των νέων μέτρων είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος λίγο πάνω από το 1% για το 2015, κάτι που πάντα κατά το δημοσίευμα αποδέχεται υπουργός της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε καλό σημείο για συμφωνία και απομένει στους εταίρους να δείξουν την πολιτική βούληση για να κλείσει, κάτι που εάν ισχύει το παραπάνω δημοσίευμα δεν φαίνονται διατεθιμένοι να κάνουν

Σημαντική λεπτομέρεια, που τη γνωρίζουν οι δανειστές, είναι ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται να συζητήσει και τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά. Αντίθετα, επιθυμεί να τα επικαιροποιήσει με μελέτες και πιο διεξοδική συζήτηση μαζί με διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, και το έχουν πει οι Έλληνες αξιωματούχοι στην διαπραγμάτευσηη, ότι η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι και όποια στοιχεία έχουν προκύψει για τα ζητήματα αυτά από την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να βοηθήσουν και να συμπληρώσουν τη διεξοδική συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Εν ολίγοις, αυτό που ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση είναι ότι απαιτείται πολιτική απόφαση. Επί της ουσίας, δεν υπάρχουν τόσο σημαντικά σημεία απόκλισης αλλά οι δανειστές είναι επίτηδες αδιάλλακτοι διότι ελπίζουν στην πλήρη υποταγή της χώρας και κυρίως του ελληνικού λαού που τόλμησε, παρά τις απειλές του δυτικού Τύπου, να ψηφίσει μια κυβέρνηση την οποία εξ'αρχής με φοβέρες οι Ευρωπαίοι είχαν απαγορεύσει στους Έλληνες να ψηφίσουν.

Το Μαξίμου προτείνει μια καταρχήν συμφωνία τώρα και συζήτηση επί των "καυτών" θεμάτων αργότερα το καλοκαίρι, όπου θα επιδιωχθεί μια οριστική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και το χρέος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του