Με επιτυχία ο 3ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός

diagepix

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, με την μαθητιώσα νεολαία να γεμίζει το Αμφιθέατρο του Γιάγτζειου – Κορδώνειου Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/5/2015 η απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον «3ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό» που διοργανώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έτυχε της υποστήριξης της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.


Η τελετή της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, καθώς πέρυσι νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η μαθήτρια Αικατερίνη-Ασημίνα Τσακίρη του Ενιαίου Λυκείου Ιτέας με την εργασία της «Ποσειδώνιες Υδατοκαλλιέργειες Α.Ε.».

Τους επίσημους προσκεκλημένους, τους μαθητές και τους γονείς τους και όλους τους παρευρεθέντες, καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Γιώργος Γαζής, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα αυτής της εκδήλωσης για την μαθητιώσα νεολαία σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι, η επιχειρηματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση.
Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας καθιερώθηκε με στόχο το συνδυασμό εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας. Οι μαθητές μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, να συνεργαστούν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιχειρηματικής δράσης και καινοτομίας. Ειδικά σήμερα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα ενός συνολικού πλαισίου ανάπτυξης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ν. Φωκίδας, κ. Ηλ.Κωστοπαναγιώτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Κων.Μίχος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας – Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημ.Βουρδάνος, ο Περιφερειακός Δ/ντης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρ.Δημητρίου, ο Δ/ντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Ιωαν.Αλωνάρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών κα. Τρ. Πιλάλα-Τσακίρη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών και Διευθυντές Σχολείων.
Από τα Δ.Σ. των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, παρευρέθηκαν:
Ο Οικον.Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Λ.Παπαχαραλάμπους, ο κ. Παν.Περγαντάς εκπρόσωπος της Περιφερειακής Επιτροπής αξιολόγησης,ο A΄ καθώς και ο Β΄ Αντ/προεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ.κ. Κων.Ψειρόπουλος και Δ.Σαμαράς. Ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Ιωαν.Γεροντίτης καθώς και ο Οικονομικός Επόπτης του ίδιου Επιμελητηρίου κ.Ευαγ.Κούκουζας. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φωκίδας, καθώς και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι δύο επιτυχημένων εξαγωγικών επιχειρήσεων της Φωκίδας και συγκεκριμένα, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.» κυρία Ν.Παντελεημονίτου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ANOLIVE Α.Ε.» κ. Ι.Αναγνωστάκος.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
• Ειδικό Βραβείο (έπαθλο:250€) απονεμήθηκε στην Ασημίνα Μπουράμα και στο Κων/νο Λάμπρου του Γενικού Λυκείου Λιβανατών Φθιώτιδας που συμμετείχαν με την εργασία «KALAMON OLIVES LIVANATΌN».
• Ειδικό Βραβείο (έπαθλο: 250€) απονεμήθηκε στους Κοκκίνη Σωτήριο, Κώνστα Πολυξένη και Παναγιώτου Νικόλαο του 1ου Γενικού Λυκείου Θήβας για την εργασία τους: «Παραδοσιακές Πίτες από την Μητέρα Ελλάδα».
• Το 5ο Βραβείο (έπαθλο: 250€) απονεμήθηκε στην Άρτεμις Γιολδάση του 4ου Γενικού Λυκείου Λαμίας που συμμετείχε με την εργασία: «Ζέα Αρτεμοποιήματα».
• Το 4ο Βραβείο (έπαθλο: 400€) απονεμήθηκε στην Κωνσταντίνα Αλογοσκούφη του Γενικού Λυκείου Ιτέας που συμμετείχε με την εργασία «Χαρουπομέλλον Α.Ε.».
• Το 3ο Βραβείο (έπαθλο: 600€) απονεμήθηκε στις Μαρία Μυτάκη, Μαρία Στυλιανίδη & Παρασκευή Ρουμπή των εκπαιδευτηρίων ΑΛΦΑ – ιδιωτικό Γυμνάσιο- Λύκειο της Χαλκίδας που συμμετείχαν με την εργασία: «LoChalkiS».
• To 2ο Βραβείο (έπαθλο: 800€) απονεμήθηκε στον Μιχάλη Παρασκευά του Γενικού Λυκείου Σκύρου Ευβοίας που συμμετείχε με την εργασία: «PORTO PEFKOS RESORT».
• Το 1ο Βραβείο (έπαθλο:1200€) απονεμήθηκε στο Γιώργο Οικονομίδη, του Λυκείου Οινοφύτων Βοιωτίας που συμμετείχε με την εργασία: «ΣΤΑΡΥ “ΣΤΑματήστε την ΡΥπανση”».

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Για την Εργασία: «ΕNERGIZEER» στην Βασιλική Ψωρογιάννη του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.
• Για την Εργασία: «ΥΠΕΡ-ΤΕΑ: Το δικό μας τσάι του βουνού με γεύσεις υπερτροφών» στην Ανθή Βονόρτα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.
• Για την Εργασία: «Απόλλων Ο.Ε.» στους Νικόλαο Μπαγλή και Ιωάννη Χότζα του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας και του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, αντίστοιχα.
• Για την Εργασία: «Συμβουλευτική Ανάπλαση – Ανακαίνιση Ε.Π.Ε.» στους Αλέξανδρο Πάλλη, Αντώνη Στοιλκόβ και Χρήστο Σπάτα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Χαλκίδας.
• Για την Εργασία: «PARADISE HEALTH & WELLNESS CENTER» – Κέντρο Ομορφιάς, Υγείας και Ευεξίας» στην Φλωρεντία Πολύζου του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Λαμίας.
• Για την Εργασία: «SAFE CAR A.E.» στo Νικόλαο Μυταρά του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας.
• Για την Εργασία: «Λέσχη για νέους» στους Λουκά Γιαμά & Γιώργο Γούλα του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.
• Για την Εργασία: «ANCIENT BEAUTY» στη Ευαγγελία-Μαρία Βελιβασάκη του Γενικού Λυκείου Σχηματαρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του