ΤΑ “ΣΠΑΕΙ” ΠΑΛΙ Ο “ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΤΑΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ. ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ 500 ΕΚ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΠΑΠ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

samaras-kokkalis1

Πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη για δημιουργία εθνικής λοταρίας έκανε πριν τρεις ημέρες ο Σωκράτης Κόκκαλης, μεταδίδουν οικονομικές σελίδες εδώ και λίγη ώρα.
Μέτοχοι μπορεί να είναι ολοκληρωτικά το Δημόσιο και Ταμεία και να δοθεί η διαχείριση σε έμπειρο ιδιώτη του χώρου μετά από διεθνή διαγωνισμό.Το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ ευρώ τον χρόνο.Την πρόταση γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη ο Σωκράτης Κόκκαλης στη γενική συνέλευση της Intralot.Συμφωνα με τον κ. Κόκκαλη «τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ. Πρόσθεσε δε ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ιδιώτης να έχει το μονοπώλιο στο τζόγο γιατί τώρα τον ΟΠΑΠ τον έχουν οι Τσέχοι».Πρόκειται για πρόταση βόμβα και ο κ. Κόκκαλης επικαλέστηκε τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος».
«Τις έχουμε μελετήσεις τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε.
Σε άλλη οικονομική στήλη, η είδηση προβάλλεται με σχεδόν τον ίδιο τρόπο.
Τη δημιουργία εθνικής λοταρίας πρότεινε ο Σ. Κόκκαλης στον Γ. Βαρουφάκη – Στόχος εσόδων έως 600 εκατ. ετησίως
Μέσω της εθνικής λοταρίας το κράτος μπορεί είτε να κρατήσει το 100% είτε κάποιο ποσοστό σε συνεργασία με ιδιώτες. Να δημιουργηθεί εθνική Λοταρία, προκειμένου να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία χρήματα, πρότεινε ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση μπορεί να έχει έσοδα έως 600 εκατ. ετησίως.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Intralot, ο οποίος μίλησε στην γενική συνέλευση των μετόχων, την πρόταση την έθεσε υπόψιν του Υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, στις 15 Μαΐου.
Όπως ανέφερε, θα πρέπει να σταματήσει το ιδιωτικό μονοπώλειο του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα, ενώ μέσω της εθνικής λοταρίας το κράτος μπορεί είτε να κρατήσει το 100% είτε κάποιο ποσοστό σε συνεργασία με ιδιώτες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του