ΕΤΟΙΜΗ Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Ραγδαίες εξελίξεις: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ - Πάνε για συμφωνία (UPD2)

Σε μία εξέλιξη που "λέει πολλά" και δείχνει ότι θα υπάρξει θετική δήλωση που δεν θα μπλοκάρει η
ΕΚΤ την Τετάρτη την απελευθέρωση επιπλέον ρευστότητας για στις ελληνικές τράπεζες, "Η κυβέρνηση έδωσε την εντολή για την πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ", σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στο αν θα πληρώσει η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό και το εσωτερικό και επισήμανε ότι η καταβολή της δόσης δεν τίθεται σε συνάρτηση με την εξέλιξη του Eurogroup γιατί κάτι τέτοιο θα είχε τη μορφή τελεσιγράφου και θα μπορούσε να εκληφθεί ως εκβιασμός.Ολα αυτά εν μέσω συνεδρίασης του Eurogroup το οποίο ξεκίνησε στις 16.00 ώρα Ελλάδος. Ουσιαστικά, οι υπουργοί Οικονομικών είναι αυτοί που θα υπαγορεύσουν στον Μάριο Ντράγκι τι να κάνει με το ελληνικό πρόβλημα.Σύμφωνα με διαρροές από τις Βρυξέλλες, υπάρχει απόφαση να εκδώσει το Eurogroup ένα σύντομο ανακοινωθέν το οποίο θα αναγνωρίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η πρόθεση του Eurogroup είναι στο κείμενο αυτό να καταγράφεται η θετική αποτίμηση των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων, αλλά και το γεγονός ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνος ώστε να υπάρξει περαιτέρω σύγκλιση μεταξύ Αθήνας – πιστωτών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η ανακοίνωση θα καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να επιταχύνει τις εργασίες, προειδοποιώντας παράλληλα ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να κλείσει η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Χαρακτηριστικά, αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι «Θα υπάρξει ένα σύντομο ανακοινωθέν και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί και στην δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει, καλωσορίζοντας την πρόθεση των Ελλήνων να επιταχύνουν τις εργασίες τους».

Αλλος αξιωματούχος είπε πως η ανακοίνωση θα αναφέρει ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά» στις διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία.

Το είχε προαναγγείλει ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών

Την είδηση για την ύπαρξη κειμένου, το οποία αναζητά διακαώς η ελληνική κυβέρνηση, είχε προαναγγείλει ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ. Νούναν τόνισε ότι το Eurogroup θα αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι σε θέση να πάρει κάποια καταληκτική απόφαση καθώς απομένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι επιτυγχάνεται πρόοδος, αλλά και μια απογοήτευση γιατί αυτή η πρόοδος δε σημειώνεται γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση πλέον επιλύει κάποια από τα ζητήματα, ενώ η προθεσμία που της έχει δοθεί για μια συνολική συμφωνία είναι μέχρι τον Ιούνιο.

Τέλος, ο Μ. Νούναν δήλωσε ανήσυχος σχετικά με την κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα, ευελπιστώντας να επιλυθεί σύντομα αυτό το πρόβλημα μέσα από την απελευθέρωση των εκταμιεύσεων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τετ α τετ Σόιμπλε-Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα ούτε η ελληνική ούτε η γερμανική πλευρά δίνουν περαιτέρω πληροφορίες για το τετ α τετ που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν για περίπου σαράντα λεπτά.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης, που επί δέκα μέρες έχει εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες δίνοντας την μάχη στα Brussels Group για να συμφωνήσει τα νέα μέτρα που θα αποτελέσουν τη βάση της νέας συμφωνίας έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη θερμότητα από τους συναδέλφους τους, κάτι που προοιωνίζει θετική εξέλιξη,

Αλλωστε η πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ δεν σημαίνει τίποτα άλλο. Αν υπήρχε πρόβλεψη ότι "όλα θα πήγαιναν στραβά" τα λεφτά θα τα κρατούσαν για μισθούς και συντάξεις και θα ακολουθούσε γενική στάση πληρωμών προς τους δανειστές κάτι που θα οδηγούσε σε χάος την ευρωζώνη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του