ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ “ΧΡΕΟΣ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 800 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ! (ΒΙΝΤΕΟ)

XREOS

To δημόσιο χρέος τῆς χώρας ξεπερνὰ τὰ 600 δὶς εὔρω καὶ προσθέτοντας σὲ αὐτὸ τὰ χρέη τῶν τραπεζῶν, τὰ ὁποῖα εἶναι βέβαια μὲ τὴν ἐγγυήση τοῦ ἑλληνικοῦ δημοσίου, τότε φτάνουμε αἰσίως τὰ 820 δὶς εὔρω ἐθνικοῦ χρέους.
Τὸ μέγεθος τοῦ χρέους τὸ ἔχουν καταστήσει γελοιωδῶς μεγάλο καὶ εἶναι τόσο γελοῖοι ποὺ φοβοῦνται νὰ τὸ ὁμολογήσουν.
Ἀλέξανδρος Παυλίδης
 Ο ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ BILD! «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…»

bild
 Τὸ πραγματικὸ «χρέος» ξεπερνᾶ τὰ 800 δισεκατομμύρια, ἀλλὰ μᾶς τὸ κρύβουν!!!
Πρωτοσέλιδο της BILD είναι ο γνωστός οικονομολόγος Γιώργος Βάμβουκας. Ο Οικονομολόγος που αποκαλείται…
«Athens top» από την Bild υπήρξε καταπέλτης! Είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν λέει την αλήθεια στον λαό και ότι το χρέος της χώρας μας είναι 600 δις ευρώ. «Η Ελλάδα έχει στην πραγματικότητα χρεοκοπήσει», λέει ο κ. Βάμβουκας ο οποίος αποκλείστηκε από το κυβερνητικό σχήμα γιατί θα έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν θα ήταν καθόλου αρεστός στους τοκογλύφους της ΕΕ!
Το γεγονός είναι ένα: ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης και ό,τι κάνει το κάνει για τη σωτηρία των τοκογλύφων και των τραπεζών. Όχι πάντως για τη σωτηρία της Ελλάδος.
ἀνεξάρτητος παρατηρητής
Εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στα 605 δις και μας κατηγορούν γιατί το είπαμε στην Bild;
Τις τελευταIες ημέρες συνεχώς στριφογυρίζει στην σκέψη μου η ρήση του Θουκυδίδη (460-395 π.Χ.) «περισσότερο φοβάμαι τα λάθη τα δικά μας παρά τις προθέσεις των εχθρών μας». Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ανέλαβαν τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας, διεπίστωσα ότι ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις έναντι του ξένου παράγοντα. Δεσμεύσεις όμως που ζημιώνουν και δεν ωφελούν την εθνική μας οικονομία.
Για παράδειγμα, δεν δύναμαι να κατανοήσω, γιατί ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχθηκαν την αξιοπιστία του συνόλου των δημοσιονομικών στοιχείων, που τους άφησαν κληρονομιά οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και Χαρδούβελης. Πάμπολλες φορές από την στήλη αυτή, με την παράθεση αδιάσειστων στατιστικών στοιχείων, έχω υποστηρίξει ότι το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας προσεγγίζει τα 600 δις ευρώ (€) και επ’ ουδενί λόγω δεν είναι 320 δις € που έλεγαν οι σαμαροβενιζέλοι. Για την εκτόξευση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στα σημερινά αστρονομικά επίπεδα ευθύνη έχει και η τρόικα, καθότι την περίοδο 2011-2014 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκυβερνούσαν παρέα με την τρόικα.
Τα τελευταία χρόνια σε πληθώρα αναλύσεών μου στην kontranews, στο blog που διατηρώ στο διαδίκτυο, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε ομιλίες μου σε φόρουμ, κ.λπ., έχω επισημάνει ότι το σύνολο των καιρίων δημοσιονομικών μεγεθών είναι κάλπικα και άρα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας. Πόσες φορές από τις μαχητικές σελίδες της Kontranews έχουμε φωνάξει, ότι, η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη; Με βάση τα ποσοτικά δεδομένα που χρησιμοποιώ στις αναλύσεις μου, ορισμένοι βουλευτές αντιπολιτευομένων κομμάτων, είχαν υποβάλλει επερωτήσεις στους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη, αναφορικά με την συντελούμενη παραχάραξη των δημοσιονομικών-εθνικολογιστικών μεγεθών, χωρίς να λάβουν όμως πειστικές απαντήσεις. Στην κυριολεξία, ουδείς σε αυτή την χώρα, γνωρίζει ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος των κρατικών ελλειμμάτων και του συνολικού δημοσίου χρέους της Ελλάδας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω μερικά γεγονότα, που σχετίζονται με πρόσφατη συνέντευξή μου (14.5.2015) στην γερμανική εφημερίδα Bild. Η συνέντευξη δόθηκε στην αγγλική και είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτά. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη ανέλυσα και υποστήριξα αυτά που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια σχολιάζω από την θέση αυτή. Σε όλες τις ερωτήσεις απαντούσα με την παράθεση στατιστικών στοιχείων.
Στην συνέντευξή μου στην Bild επεσήμανα ότι το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας προσεγγίζει τα 600 δις €, τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ψεύτικα, τα φορολογικά βάρη θα πρέπει να τα επωμιστούν οι έχοντες και κατέχοντες, η ελληνική οικονομία έχει πολύ χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και γι’ αυτό δεν μπορεί να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, η διαφθορά και οι άνομες παραοικονομικές δραστηριότητες συντελούν στην διαχρονική επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας, η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας εξαρτάται άμεσα από την διεύρυνση του εξαγωγικού μας εμπορίου και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδυτικούς σκοπούς, κ.λπ. Δηλαδή, με απλά λόγια και στα πλαίσια των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μου, προσπάθησα να εξηγήσω στους δημοσιογράφους της Bild, σε ποιους παράγοντες οφείλεται η παρατεταμένη δημοσιονομική-οικονομική κρίση, που με σφοδρότητα μετά το 2008 πλήττει την χώρα μας.
Την επόμενη ημέρα της συνεντεύξεως, διάφορα sites και blogs έγραφαν:
«Ο Βάμβουκας καρφώνει την Ελλάδα στην Bild: Έχουμε χρεοκοπήσει», «Ο Βάμβουκας κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση Τσίπρα», «Δηλώσεις σοκ Έλληνα καθηγητή στην Bild», κ.λπ. Δηλαδή, τριάντα και πλέον χρόνια γράφω και σχολιάζω, ότι, η Ελλάδα ζει με δανεικά και αποτελεί αποικία χρέους και η διαφθορά του κομματικού-πολιτικού συστήματος ζει και βασιλεύει και έρχονται οι αχρείοι της παρακρατικής πληροφορήσεως και οι δοσίλογοι των μνημονίων, να πουν ότι ο Βάμβουκας καρφώνει την Ελλάδα; Η λαϊκή παροιμία λέει: «Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι». Κάθε ημέρα γράφω και φωνάζω ότι το δικομματικό καθεστώς καταχρέωσε και χρεοκόπησε την χώρα και έρχονται οι αρχικλεφταράδες της ντόπιας νομενκλατούρας, να μας πουν γιατί λέμε την αλήθεια στους πολίτες, μια αλήθεια όμως που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες; Εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στα 605 δις ευρώ και το παρακρατικό κομματικό-πολιτικό κατεστημένο μας ζητάει και από πάνω τα ρέστα; Αυτοί μας χρεοκόπησαν και φταίμε εμείς που λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και γενικότερα στους λαούς της Ευρώπης; Αίσχος και ντροπή τους!
Γιῶργος Βάμβουκας
Από την συνέντευξη στην Bild:
Η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη
Η κυβέρνηση, η ΝΔ, το, ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο κομματικό-πολιτικό σύστημα κρύβει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό για την πραγματική κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας
Το πραγματικό δημόσιο χρέος της χώρας είναι 580 δις ευρώ.
Σε συνθήκες παρατεταμένη κρίσεως της Ελληνικής οικονομίας το δημόσιο χρέος της χώρας αυξάνει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς
Η ώθηση της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία προϋποθέτει την άνοδο των ελληνικών εξαγωγών και την αύξηση της εισροής ξένων κεφαλαίων για επενδυτικούς σκοπούς
Με καθηλωμένο το εξαγωγικό εμπόριο και ανύπαρκτες τις εισροές ξένων κεφαλαίων η πατρίδα μας θα εξακολουθεί να βρίσκεται σφηνωμένη στην παγίδα της υφέσεως.
Αν δεν αναβαθμισθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται η χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά ώστε το δημόσιο χρέος να καταστεί βιώσιμο.
Η διατηρησιμότητα (βιωσιμότητα) του δημοσίου χρέους της Ελλάδας εξαρτάται από την αναπτυξιακή εκτίναξη της εθνικής οικονομίας και με την προϋπόθεση να παταχθούν οι παράνομες παραοικονομικές δραστηριότητες και να εξαλειφθεί η διαφθορά του κομματικού-κρατικοδιαίτου πολιτικού συστήματος.
Γιῶργος Βάμβουκας
 Διὰ τοῦ λόγου τὸ ἀληθές…
Ἐπὶ ὑπουργίας Στουρνάρα μάθαμε πὼς τὰ δισεκατομμύρια εἶχαν ξεπεράση τὰ 550.
Ἀπό τότε ἔως σήμερα τί ἔγινε; Μειώθηκαν;
Από το 25ο λεπτό και μετά:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του