ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΑΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ...

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την ανάδειξη του στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας εκ μέρους ...
του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέδωσαν την στον Μουσταφά Ακιντζί, ο Γενικός Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Κομισιόν Walter Deffaa, η επικεφαλής της ομάδας δράσης για τους Τουρκοκύπριους Michaela Di Bucci, η Διευθύντρια του Γραφείου Υποστήριξης της ΕΕ Alesandra Viezzer και η Διευθύντρια Επιχείρησης Έργου  στα κατεχόμενα Michaela Foresti.
Ο κ. Ακιντζί είχε την Παρασκευή συνάντηση με τους αξιωματούχους της ΕΕ, χωρίς όμως να γίνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις. Στο τηλεγράφημα του κ. Γιούνκερ εκφράζεται η ικανοποίηση του για την νίκη του Ακιντζί και για τη θέλησή του για λύση.

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει ακόμα ότι είναι σημαντικό ότι οι συνομιλίες ξαναρχίζουν το συντομότερο σημειώνοντας ότι μια συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο αλλά και προς όφελος της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει, ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της ΕΕ και πρέπει να έχουν οφέλη από αυτό το γεγονός.

Ο Ακιντζί σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ φέρεται να δήλωσε στους αξιωματούχους της ΕΕ ότι εργάζεται ώστε οι Τουρκοκύπριοι να έχουν μια θέση στην ΕΕ και να έχουν δικαιώματα, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει σύντομα. Σημείωσε τέλος ότι  οι Τουρκοκύπριοι δρουν με γνώμονα ότι η θέση τους είναι εντός της ΕΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του