Στο σκαμνί Καρούζος και Ρεββέκα για το ΞΕΠΛΥΜΑ βρώμικου χρήματος στις εταιρείες του Ρέστη! ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση ΣΟΚ για τους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους του Ευάγγελου Μεϊμαράκη! (ΦΩΤΟ)

reveka

Εδώλιο για το αποκαλούμενο «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE» ζητά ο εισαγγελέαςΕδώλιο για έξι άτομα «δείχνει» ο εισαγγελέας για το σκάνδαλο εκατομμυρίων με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο.Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων εκτός από τον Ιωάννη Καρούζο, η πρώην σύζυγος του Ρεβέκα Σκαφτούρα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης και Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος φέρεται ως ο
ιδιοκτήτης της εταιρίας.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο Ι.Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή «Τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν.».
Το ξέπλυμα από Καρούζο-Σκαφτούρα τελούνταν κατ΄επάγγελμα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, , με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος…»
Σχετικά με την εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει πως αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ. ευρώ, ,με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.
Κατά τον εισαγγελέα πρέπει να απαλλαχθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του θα αποφασίσει ποιοι θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη και ποιοι όχι.
Rebekka
Μια γυναίκα με πολλά «πρόσωπα» με πλούσια δραστηριότητα
Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αποφοίτησε ως αριστούχος από το Αμερικάνικο Κολέγιο (Pierce College) και σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ως μηχανολόγος της προσφέρθηκε μια θέση στην ομάδα νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κοινή δημιουργία του πολεμικού αεροπλάνου Eurofighter. Οι γονείς της διαθέτουν μια μικρή επιχείρηση εισαγωγών.
Με τον μετέπειτα σύζυγό της Ιωάννη Καρούζο γνωρίστηκαν στο κατάστημα της Ρεβέκκας στη Γλυφάδα και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες η επιχείρηση οικογενειακού χαρακτήρα δίνει τη θέση της σε νέα λειτουργική δομή πολυεθνικών αλυσίδων Chic casual restaurant με τη δημιουργία διάσημων ονομάτων όπως Jackson Hall Filothei, New York New York Glyfada, Avenue, Baseball Applebee’s, κλπ.
Γρήγορα η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αφουγκράστηκε την τάση της αγοράς για πραγματικό επαγγελματισμό στο πεδίο του Real Estate Research & Development και το 1997 τίθεται επικεφαλής του τμήματος Marketing Research & Development στην τότε νέα, μικρή αλλά και πολλά υποσχόμενη Karouzos Construction.
meimarakis-voulgarakis-liapis-karouzos-livanos-zografakis-660-2
 Ο όμιλος απαρτίζεται από σειρά εταιρειών, στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει ο επιχειρηματίας και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα:
Karouzos Construction Α.Ε.
Karouzos Development
Karouzos Investment
Karouzos Kalamakiou
Karouzos Kampraki Orfeos
Karouzos Marathonos
karouzos Plakedias και
Karouzos Properties
Δυναμικά αρχίζει να κινεί τα νήματα στα νότια προάστια αλλά και γενικότερα βάζοντας νέα στάνταρς στο επαγγελματικό ακίνητο. Ο γάμος της με τον Ιωάννη Καρούζο της χαρίζει 2 υπέροχα παιδιά.
Meimarakis-Karouzos
Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα-Καρούζου, η κουμπάρα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη
Ενα από τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους βάπτισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το όνομα του οποίου ανέμειξε στο Καρούζος-gate ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός. Οπως έγινε γνωστό η σύζυγος του κ. Μεϊμαράκη Ιωάννα Κολοκοτά συνδέετο με φιλική σχέση με την Ρεββέκα Σκαφτούρα και ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε να είναι κουμπάρος μαζί με τον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη, ο οποίος έχει αναλάβει κορυφαίες υποθέσεις διαφθοράς ενώ στο παρελθόν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης τον είχε κατηγορήσει για «παρασκηνιακές επαφές και διασυνδέσεις με τη ΝΔ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του