Δεύτερη ημέρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δεύτερη ημέρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣήμερα (07/05/2015) αναμένεται να συνεχιστεί η μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής και να τεθεί επίσημα το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα.Έπειτα από την πολυήμερη αναβολή η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα για δεύτερη ημέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Την ίδια στιγμή προγραμματίζονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης.Αρχικά αναμένεται να νομιμοποιηθεί και τυπικά η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής, ενώ πιθανότατα θα απουσιάζουν και πάλι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Την πρώτη ημέρα της δίκης οι περισσότεροι κατηγορούμενοι βουλευτές και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που κατηγορούνται ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης, εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Κατά την πρώτη μέρα της δίκης, από τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Συνολικά από τους 68 πλέον -καθώς ο Αντώνιος Μπολέτης έχει αποβιώσει- κατηγορούμενους, παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι 44, μεταξύ των οποίων και ο προσωρινά κρατούμενος δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Επιπλέον θα τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα με τον χώρο. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Ιδιαίτερη προσοχή υπάρχει και για τις επιθέσεις σε βάρος μαρτύρων κατηγορίας κατά την πρώτη ημέρα της δίκης. Φίλοι του δολοφονημένου μουσικού, Παύλου Φύσσα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αγνώστων λίγα στενά πιο μακριά από το δικαστήριο. Το γεγονός αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Αγωγής, η οποία ήδη ζητά προστασία των ανθρώπων που θα καταθέσουν στην δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις που θα εξεταστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι κατηγορούμενοι σε αυτές είναι:

Υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, εργάτη στην Ζώνη Περάματος, Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/584209/deyteri-imera-gia-ti-diki-tis-xrysis-aygis#ixzz3ZQYzKV9e

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του