Άκρα του τάφου σιωπή – Απόρρητη η λίστα με τα ονόματα βουλευτών που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα

xarakopoulos-650x460

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος έδωσε την δική του απάντηση στον υπουργό Επικρατείας κ. ΠαναγιώτηΝικολούδη σε ερώτηση που είχε καταθέσει με τον βουλευτή Καρδίτσης κ. Κώστα Τσιάρα για την περιβόητη «λίστα Νικολούδη».Συγκεκριμένα είπε:«Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας μας αφήνει στο απόλυτο σκοτάδι για τα εμβάσματα που έστειλαν πολιτικά πρόσωπα στο εξωτερικό. Παρά τις επώνυμες καταγγελίες, επιτρέπει, δυστυχώς, την καχυποψία να συνεχίζει να υπονομεύει την πολιτική ζωή του τόπου»!Αφορμή για την ερώτηση υπήρξαν οι σοβαρότατες καταγγελίες που εξαπέλυσε, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ότι «δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, η οικογένειά του που να μην είναι στη λίστα αυτή» και ότι «στη λίστα είναι πολιτικοί και εν ενεργεία πολιτικοί, από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ».

Στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα καταγγελθέντα αλλά περιορίζεται να αναφέρει ότι «η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη. Είναι ένας κατάλογος προσώπων (85.000 περίπου), τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν. Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26-01-2015».
Ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η αποστολή των εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη» ενώ «η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου (ακριβέστερα των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής» και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του