ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ – Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΑ- ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ -ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΙΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

tsipras-lafazanis-syriza-708

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας αναζητώντας με τους εταίρους μία κοινάαποδεκτή συμφωνία, που σημαίνει συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές, στην Αθήνα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπολύει νέα επίθεση κατά του «έντιμου συμβιβασμού»
Ο Λαφαζάνης φοβάται την άνευ όρων παράδοση«Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό να ξεφύγει από την κρίση» τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ολομέλεια της Βουλής, επαναφέροντας τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση.

«Οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία. Ο αγωγός θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι μονομερώς αποδεχθήκαμε τον ρωσικό αγωγό».
Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ. Λαφαζάνης διέψευσε ότι «τράβηξαν το αυτί της ελληνικής κυβέρνησης», παραδεχόμενος ωστόσο ότι έχουν ενοχληθεί «ευρωπαϊκοί και υπερατλαντικοί κύκλοι». Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα καθορίσει την στάση της με βάση τις αντιδράσεις αυτές.
Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Εσωκομματικό «στρες τεστ» στον ΣΥΡΙΖΑ και με ορίζοντα την «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» που επιδιώκει να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, οι τάσεις από τα σπλάχνα του κόμματος παίρνουν θέση και δίνουν ραντεβού το Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων ετοιμάζονται να ανοίξουν τα χαρτιά τους τόσο η Αριστερή Πλατφόρμα, η «πλειοψηφία», οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι, αλλά και οι μικρότερες τάσεις.
Ιδιαίτερη βαρύτητα, δε, αποκτά ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -όταν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή- μιας και είναι δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει μέτρα αλλά και αρκετές υποχωρήσεις από το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του