ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ'' ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ...

Την εκρηκτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει τα «κόκκινα» δάνεια περιέγραψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης...
στη Βουλή, επισημαίνοντας πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπισή τους.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του «Ποταμιού» Κυριάκου Χαρακίδη, ο βουλευτής είπε πως σύμφωνα με στοιχεία της 31ης.12.2014, σε σύνολο δανείων 248 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια ανέρχονται σε 100 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 40%. Από το σύνολο των «κόκκινων» δανείων τα 60 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά, τα 25 δισ. ευρώ στεγαστικά και τα 15 δις ευρώ καταναλωτικά.Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις για την ρύθμιση των ανεξόφλητων δανείων στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι εντός του επόμενου εξαμήνου θα έχει διαμορφωθεί το συνολικό πλαίσιο γα την συνολική αντιμετώπιση του εκρηκτικού φαινομένου.

Αναφορικά με τα επιχειρηματικά δάνεια ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε πως θα αξιοποιηθεί ο λεγόμενος «νόμος Δένδια» που δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

«Με μικρές αλλαγές θα μπορούσε να αποτελέσει αυτός ο νόμος μια αφετηρία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων», είπε ο χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε κίνητρα προς τις επιχειρήσεις για να ρυθμίσουν δάνεια που αντιστοιχούν στο 30% με 35% της κερδοφορίας τους. Ωστόσο, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων λόγω της αντιπαράθεσης που υπάρχει μεταξύ τραπεζών και επιχειρήσεων.

«Μελετάμε το θέμα αλλά δεν έχουμε καταλήξει», παραδέχτηκε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του