ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ...

Για δύο ακόμη έτη ανανεώθηκε η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη  Αθανασίου...
και   Γαληνού Μπρή (αναπληρωματικού) οι οποίοι προ διετίας αντικατέστησαν  τους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη (ο τελευταίος έχει αποχώρησε από το σώμα και ασκεί δικηγορία).
Η ανανέωση της θητείας τους έγινε με σημερινή απόφαση του 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου, το οποίο έκρινε θετικό το έως σήμερα έργο των δύο εισαγγελικών λειτουργών.
Ο 60χρόνος κ. Αθανασίου εισήλθε στο δικαστικό  σώμα 11 Ιανουαρίου 1985. Κατά την μακρόχρονη θητεία του, μεταξύ των άλλων, ερεύνησε στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας την υπόθεση της Siemens, με μια δικογραφία που αργότερα πέρασε στα χέρια του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού.

Ο κ. Αθανασίου για την υπόθεση Siemens είχε υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής και είχε εξετάσει μεγάλο αριθμό  μαρτύρων.

Ακόμη, χειρίστηκε  την υπόθεση  των  εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR - M1 και τα άρματα μάχης τύπου Λέοπαρντ.

Ο 62χρόνος κ. Μπρης εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 25 Μαΐου 1989 και  μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκε ήταν ένα σκέλος της υπόθεσης του Άκη Τσοχατζόπουλου, για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Επίσης, ο κ. Μπρής είναι ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των αθλητών Κώστα Κεντέρη και  Κατερίνας Θάνου για την υπόθεση του γνωστού τροχαίου, που έγινε παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Πάντως, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς ζήτησαν, και πάλι, εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχωθεί η υπηρεσία τους προκειμένου να μπορούν να προχωρήσουν αποφασιστικά στους  οικονομικούς ελέγχους.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του