“ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΓΙΑ ΨΕΥΤΕΣ! ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!” – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ

varouf-themos

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Bitcoin and Digital Economy» Κωνσταντίνος Μουρατίδης εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά τη εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κατηγορώντας τη ότι χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία τόσο για το πρόσωπό του όσο και εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή δημοσίευμα το οποίο χαρακτήριζε τον υπουργό Οικονομικών ««γκουρού της ‘εικονικής’ οικονομίας και του ψηφιακού νομίσματος».

 Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει άμεση διόρθωση.
 Το κείμενο της επιστολής του Κ. Μουρατίδη έχει ως εξής:
«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μουρατίδης και είμαι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Bitcoin and Digital Economy”. Καταγγέλλω ότι στο άρθρο σας «Δείτε τον Βαρουφάκη να “διαφημίζει” τη χρήση του bitcoin!» χρησιμοποιήσατε ψευδή στοιχεία για το πρόσωπό μου, αλλά και το πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη.
Καταρχάς δεν είμαι Λέκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ(!) αλλά πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εργασία μου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «διαφήμιση» του Bitcoin, άλλωστε αυτό το κατάλαβε κάθε νοήμων άνθρωπος που είδε το ντοκιμαντέρ από την αρχή ως το τέλος, χωρίς αποκομμένες ατάκες.
Κατ” επανάληψη στο άρθρο σας αποκόψατε κομμάτια του βίντεο και τα χρησιμοποιήσατε μεμονωμένα με σκοπό να εξαγάγετε ψευδή συμπεράσματα, έτσι ώστε το τελικό νόημα να εμφανίζεται σοβαρά παραποιημένο.
Γράφετε ότι ο κ. Βαρουφάκης “προπαγανδίζει το Bitcoin” και ότι μετατρέπεται σε θιασώτη και κήρυκα της “γκρίζας” οικονομίας που αποτελεί το γόνιμο έδαφος για την άνθηση της φοροδιαφυγής» τη στιγμή που αναφέρει ότι το μοντέλο του Bitcoin δεν είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα μπορεί να επιβάλει τη φορολόγησή του.
Γράφετε επίσης ότι στο βίντεο «προπαγανδίζεται η ανάγκη επικράτησης των bitcoins ως “απάντηση” στις τράπεζες και στους τραπεζίτες», ενώ το ντοκιμαντέρ κλείνει με το συμπέρασμα ότι ουδέποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη λειτουργία των τραπεζών.
Ακόμη αναφέρετε, «σε κάθε περίπτωση, προκαλεί σοβαρές απορίες πώς ο υπουργός Οικονομικών μιας ευρωπαϊκής χώρας που περνά δύσκολες ώρες και βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας διαθέτει χρόνο για να συμμετάσχει στην παραγωγή ενός προπαγανδιστικού βίντεο μαζί με… κουκουλοφόρους που “ονειρεύονται” μέσα από το αμφιλεγόμενο σύστημα των διαβόητων bitcoins να ανατρέψουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα».
 Η συνέντευξη με τον κ. Βαρουφάκη για το ντοκιμαντέρ έγινε ένα χρόνο πριν γίνει υπουργός, όταν ήταν ακόμα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Austin, στο Τέξας. Ακόμη, στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν έγκριτοι οικονομολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του