Μάντζιος: «Κάναμε πρωταθλητισμό, αλλά υποβιβαστήκαμε»

mantzios

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Άκης Μάντζιος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και το μαγκαζίνο του σταθμού, με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο, μιλώντας για τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού.Για την αποτυχία της παραμονής της ομάδας στη Super League, ο Μάντζιος είπε: «Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Δεν προλάβαμε και υπάρχει πίκρα και για τον τρόπο, δηλαδή την τετραπλή ισοβαθμία στους 43 βαθμούς. Είναι αδικία για την ομάδα, διότι το τελευταίο δίμηνο κάναμε καλές εμφανίσεις και πετύχαμε μεγάλες νίκες. Βέβαια, ακόμα και έξι με επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι με 43 πόντους θα υποβιβαζόταν μία ομάδα. Εμείς κάναμε πρωταθλητισμό στα τελευταία εννιά παιχνίδια, όταν είχαμε επτά νίκες και δύο ήττες και αυτές ήρθαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την Τούμπα. Είναι κρίμα, καθώς έγινε τεράστια προσπάθεια από τους παίκτες, τη διοίκηση και γενικότερα όλους τους ανθρώπους που ήταν στην ομάδα. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Πανθρακικό και τον Πανιώνιο, που την τελευταία στιγμή παρέμειναν στην κατηγορία, δύο ομάδες με τις οποίες έχω συνδεθεί. Το επάγγελμά μας είναι πολύ σκληρό και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχθείς τον υποβιβασμό. Ήταν, πάντως, πολύ συναρπαστικό το πρωτάθλημα, τουλάχιστον όσον αφορά την… ουρά, αφού πριν την τελευταία αγωνιστική υπήρχαν 16 σενάρια ισοβαθμιών».

Αναφορικά με το αν θα μπορούσε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία αν ήταν αυτός στο τιμόνι της από την αρχή της σεζόν, ο τεχνικός του Λεβαδειακού ξεκαθάρισε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Και ο προηγούμενος προπονητής δούλεψε, αλλά υπήρχαν διάφορες συγκυρίες με την ομάδα να αλλάζει αρκετά τον Ιανουάριο. Το μεγάλο πρόβλημα για το Λεβαδειακό ήταν η απώλεια βαθμών στην έδρα του. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που είχε πέρσι η ομάδα και αυτό είναι κάτι απαραίτητο για τις ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή στην κατηγορία. Το έκανε πέρσι ο Πανθρακικός που πήρε βαθμούς στη Θράκη με ομάδες που είχαν τον ίδιο στόχο με αυτόν. Μακριά από το… σπίτι σου βαθμούς θα τους βρεις».


Σε ό,τι αφορά στο τι έχει διδαχθεί από τη φετινή περίοδο, είπε: «Ήταν μία ακόμα σεζόν η οποία με έκανε πιο έμπειρο. Μαθαίνεις να χειρίζεσαι καλύτερα τα πράγματα, ενώ ήταν ιδιαίτερη εμπειρία αυτό που συνέβη την τελευταία αγωνιστική. Δηλαδή που παλεύαμε για τους τρεις βαθμούς και προσπαθούσαμε να ενημερωνόμαστε για τα άλλα αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις συνθήκες στη Λιβαδειά, υπογράμμισε πως «είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία με τον πρόεδρο και γενικότερα με τη διοίκηση. Είναι ένας σύλλογος που σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς όπως θέλεις και έχει εμπειρία στην κατηγορία. Υπήρχαν κάποια λειτουργικά προβλήματα στα οποία προσπαθούσαμε να δώσουμε λύσεις. Σίγουρα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως το βοηθητικό αθλητικό κέντρο, στο οποίο υπάρχει μόνο ένα γήπεδο. Ο πρόεδρος έχει υποσχεθεί ότι θα φτιάξει ένα νέο κέντρο, με περισσότερα γήπεδα».

Τέλος, για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, είπε: «Είναι πρώιμο να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή. Εγώ προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να εξελίσσομαι ως προπονητής και ως άνθρωπος. Ο καθένας, ειδικά εμείς οι νέοι προπονητές, θέλει να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα και να… ψηλώνει τους στόχους του. Προπονητικά και φέτος είχα ένα καλό τρίμηνο, με μία ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πήρε σημαντικούς βαθμούς, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και περιμέναμε».

Πηγή: sentragoal.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του