ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ - ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ...

«Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...
μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο Φανάρι.
Ο κ. Κοτζιάς επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το μεσημέρι της Δευτέρας, στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ενώ θα μετάσχει και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην αποστολή και στο λόγο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε λόγο για «βάλσαμο στην ψύχη των Ελλήνων». Υπογράμμισε το διάλογο που προωθεί το Πατριαρχείο  με τόλμη, σύνεση και σοφία, με  άλλες Εκκλησίες.Από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε να προωθήσει ο υπουργός την «ανάπτυξη καλών σχέσεων με εντιμότητα, ειλικρίνεια και  σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», καθώς και να στεφθούν με επιτυχία οι επαφές που θα έχει ο υπουργός στην Τουρκία.


Όπως είπε, «είναι ενίσχυση και ενθάρρυνση για μας, το να έχουμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβερνήσεως» είπε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης «έδωσε τη στήριξή του, για τη συνάντηση που θα οργανωθεί το προσεχές φθινόπωρο στην Αθήνα, για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή» είπε ο υπουργός. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την υποστήριξή του και αναφέρθηκε στην «τιμητική πρόσκληση του κ. υπουργού, να συμμετάσχω στη συνάντηση».

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός αναχώρησε για το ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και αμέσως μετά η Ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε για το αεροδρόμιο με προορισμό την Αγκυρα, όπου ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση την Τρίτη με τον τούρκο ομόλογό του Βεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του