Για "ξαφνική χρεοκοπία" προειδοποιεί ο Σόιμπλε


Με ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung». 

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, «η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μια χώρα μπορεί ξαφνικά να καταλήξει σε πτώχευση».

​Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια στην ΕλλάδαΟ ίδιος δεν θέλησε να κάνει εικασίες για την πιθανή ημερομηνία, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο είναι προετοιμασμένη η γερμανική κυβέρνηση για τέτοιο ενδεχόμενο τόνισε ότι «υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν μπορεί να απαντήσει ένας υπεύθυνος πολιτικός». Ο Γερμανός υπουργός εκτιμά επίσης ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα. «Δεν προβλέπω ότι μέχρι τότε θα έχουν διευκρινιστεί τα πάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.



Στη συνέχεια τόνισε ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζωνη, υπό λογικές προϋποθέσεις. «Αυτό δεν θα προσκρούσει σε εμάς» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας: «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά». 

«Τα μέσα ενημέρωσης» σημείωσε «έκαναν τον κ. Βαρουφάκη σούπερ σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του