Χειροπέδες σε γιατρό- ΔΟΛΟΦΟΝΟ που έκανε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ευθανασίες

syllipsi_43

Σλοβένος γιατρός, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς θεωρήθηκε ύποπτος για διενέργεια ευθανασίας σε ετοιμοθάνατοασθενή, συνελήφθη χθες και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για επτά δολοφονίες.
Η σλοβενική αστυνομία, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομα του γιατρού, επιβεβαίωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του για περισσότερα από 20 ποινικά αδικήματα κατά της ζωής, της ανθρώπινης υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ντνέβνικ” της Λιουμπλιάνας, η έρευνα σε βάρος του πρώην νευρολόγου κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της σλοβενικής πρωτεύουσας, Ίβαν Ράνταν ξεκίνησε τον Ιανουάριο, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι εδώ και πολλά χρόνια διενεργούσε παράνομες ευθανασίες σε βαριά ασθενείς με ενέσεις με μείγμα μορφίνης και καλίου. Όταν άρχισε η έρευνα σε βάρος του, ο γιατρός απολύθηκε και χθες συνελήφθη.Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανεπίσημες πηγές, αναφέρει ότι ο συλληφθείς συνταγογραφούσε στους ασθενείς του, χωρίς αιτία, μεγάλες ποσότητες ψυχοδραστικών φαρμάκων, στα οποία φέρεται να είναι και ο ίδιος εθισμένος και ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρήκαν πολλές φωτογραφίες των θανόντων ασθενών, κάτι
που είναι παράνομο.
Έρευνα ξεκίνησε και ο ιατρικός σύλλογος της χώρας, ο οποίος διαπίστωσε ότι ενήργησε αντίθετα στην ιατρική ηθική, αλλά δεν του αφαιρέθηκε η άδεια εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
Δικαστής της Λιουμπλιάνας αποφάνθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος ο νευρολόγος, Ίβαν Ράνταν να επαναλάβει τα εγκλήματά του και διατάχθηκε η προφυλάκισή του για 30 μέρες.
Ο γιατρός ανακρίθηκε, χθες, επί οκτώ ώρες και η εισαγγελέας δήλωσε μετά την ανάκριση ότι ο γιατρός είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες “για τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και υγείας”.
Η εισαγγελέας Καταρίνα Μπέργκαντ εξήγησε ότι ο γιατρός εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο, καθώς δεν έχει ανακληθεί η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.
Το δικαστήριο αποδέχθηκε το επιχείρημα, αλλά ο συνήγορός του ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ότι ο γιατρός έχει απολυθεί εδώ και καιρό και δεν πρόκειται να εργαστεί στη Σλοβενία.
Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε από την αστυνομία, στο νοσοκομείο εξετάστηκαν 40 υποθέσεις ύποπτων θανάτων ασθενών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του