ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρολίγον να χρεοκοπούσαμε την περασμένη Κυριακή - Πως ένα τηλεφώνημα του Τσίπρα «έδωσε οξυγόνο» στη χώρα

tsipras13Δύο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία των 750 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει τον Τζακ Λιου ότι αυτή δεν θα πληρωθεί.
Πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως δεν θα καταβληθεί η δόση, όταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής ενημερώθηκε από το οικονομικό επιτελείο ότι δεν υπήρχαν στα ταμεία χρήματα για να πληρωθεί τόσο η δόση προς το ΔΝΤ, όσο και οι μισθοί με τις συντάξεις.
Ετσι, κάλεσε τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για να τον ενημερώσει για την απόφασή του. Μετά από το τηλεφώνημα, σήμανε παντού «συναγερμός» καθώς η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το πιστωτικό γεγονός.
Τελικά το ατύχημα αποφεύχθηκε στο... παρά ένα, όταν- σύμφωνα με το δημοσίευμα- το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο Δημήτρης Μάρδας βρήκαν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτά προέρχονται από την αναβολή πληρωμών του Δημοσίου προς τρίτους μέσα στον Μάιο και κατά ένα μικρό ποσοστό από τα διαθέσιμα Ταμείων και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του