ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΘΕΟΣ ΦΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΣΤΑΣΙΔΙ” ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΠΕΦΤΕΙ” ΣΤΗΝ ΖΩΗ:

konstantopoulou-filis

«Ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια συμπεριφορά του», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και την αντιπαράθεσή της με αστυνομικό. Άλλωστε ο Φίλης είναι αυτός, παίζει ρόλο, έχει καβαλήσει από ένα καλάμι , έχει πιάσει στασίδι στη διαπλοκή και μπορεί να λέει ότι θέλει σε ένα απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί με δηλώσεις και κραυγές λαικής κατανάλωσης σε μια μια κυβέρνηση που δημιουργεί πυροτεχνήματα στο εσωτερικό της χώρας για να ανταπεξέλθει στον κυκεώνα που έρχεται και στον τυφώνα που θα χτυπήσει τη χώρα.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίον διοικούν φίλοι του προέδρου(ένας είναι ο πρόεδρος) ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «η πρόεδρος της Βουλής δεν ρωτάει τον αστυνομικό γιατί έκλεισε η Βουλή αλλά επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον υπουργό ή τον αρχηγό της αστυνομίας».

«Χθες είδα στις τηλεοράσεις που πήγε και ζήτησε το λόγο από τον Αστυνομικό επικεφαλής για το ότι κλείσαν οι δρόμοι. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει κλείνουν τους δρόμους. Είναι ορθή η εκκίνηση αυτής της ενέργειας αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων. Παίρνει τηλέφωνο τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, δηλαδή λειτουργεί με ένα ρόλο που προσιδιάζει το θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό.
Επαναλαμβάνω ότι είναι σωστή η αφορμή αλλά ζητάς το λόγο, εξηγήσεις, διευκρινίσεις για αυτό είσαι πρόεδρος της Βουλής και δεν είσαι ένας διαδηλωτής ή ένας απλός βουλευτής. Για αυτό είσαι, για να μπορείς αποτελεσματικά να παρεμβαίνεις και να αποκαθιστάς αρρυθμίες του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής», συμπλήρωσε.
Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, ωστόσο, σχολίασε πως «υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης με την πρόεδρο της Βουλής».
Αναφερόμενος στο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης τόνισε: «Η διαπραγμάτευση τώρα είναι στην κρίσιμη στιγμή της και τώρα το θέτουμε το θέμα. Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να περιληφθούν στη συμφωνία, τη λεγόμενη της τελικής αξιολόγησης, τα θέματα της κατακόρυφης μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αυτό ήδη είναι μια κατάκτηση που προσδιορίζει τη μείωση του χρέους.
Είναι ποιοτικά σημαντικό γιατί η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αφενός απαλύνει τη σκληρή λιτότητα αφετέρου μας βάζει στην συζήτηση του χρέους».
Φίλης είναι αυτός. Τι Αγία Βαρβάρα, τι Ζωή. Μπερδεμένα τα έχουν και χαμένα οι “κομμουνιστές”.
ΘΕΣΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Τα είπαμε και στην χθεσινοβραδυνή εκπομπή. Ήταν φάουλ να εκθέτεις ένστολο μπροστά στις κάμερες με τη λογική “ξέρεις ποιος είμαι εγώ κ τι θα σου κάνω εαν…”. Από εκεί όμως υπήρξε ένα αποτέλεσμα και μια διαφοροποίηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι η αστυνομία πρέπει να επιτρέπει σε απεργούς να έχουν πρόσβαση έξω από τη Βουλή αλλά και από το Δημόσιο Κτίριο του Μαξίμου ώστε να ακούγεται η φωνή τους με την διαφοροποίηση από τα προηγούμενα καθεστώτα που σιδηρόφραζαν σαν κλουβιά τα Κοινοβούλια.
Η Ζωή όντως έκανε ένα θέατρο για την εσωτερική κατανάλωση κι αυτό είναι αναμφίβολο. Ο σκοπός μερικές φορές αγιάζει τα μέσα. Αρκεί η εσωτερική κατανάλωση να μην γίνει προπαγάνδα για να απορροφά τους κραδασμούς για τα μέτρα που έρχονται.
Από εκεί μέχρι την εσωκομματική υστεροβουλία Φίλη, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ο τύπος αυτός μας κάθεται στο λαιμό. Και έχουμε τη τόλμη και του το λέμε κατάμουτρα αντί να τον χτυπάμε πισώπλατα. Ελπίζουμε να το εκτιμήσει. Χε-χε-χε…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του