ΠΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΜΠΛΟΦΕΣ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Βloomberg: "Παγκόσμιο τσουνάμι θα προκαλέσει μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη"

Παγκόσμιο οικονομικό "τσουνάμι" θα προκαλούσε μια έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη, όπως
αναμεταδίδει σήμερα το Bloomberg. "Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει κύμα αναταραχής με κόστος πολλαπλάσιο της παραμονής στη νομισματική ένωση", δήλωσε ο οικονομολόγος Μπάρι Αϊχενγκριν από τις ΗΠΑ.Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις διεθνώς και στην ΕΕ προκαλώντας τσουνάμι... αλά Lehman Brothers που μπορεί να ξηλώσει την ιδέα της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη.Μια επαναφορά της δραχμής δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα, αντίθετα θα φέρει «ακόμη περισσότερο χάος και αβεβαιότητα», είπε ο καθηγητής οικονομικών και πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley, σε συνέντευξή του στην Πράγα που αναμεταδίδει το Bloomberg.«Η παραμονή στη ζώνη του ευρώ θα είναι δαπανηρή και δύσκολη για την Ελλάδα και για τους εταίρους στην Ελλάδα, αλλά ένα Grexit θα ήταν ακόμη πιο δαπανηρό και δύσκολο», αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου «Hall of Mirrors», ένα βιβλίο που αναφέρεται στις συγκρίσεις με τη Μεγάλη Ύφεση. «Η παραμονή στο ευρώ είναι το μικρότερο κακό κάτω από αυτές τις συνθήκες», αναφέρει.

«Κανείς δεν μπορεί να δώσει γρήγορη λύση», είπε. «Πιστεύω ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί. Η Ελλάδα μπορεί να έχει ως λύση μια αναδιάρθρωση χρέους ή μια στάση πληρωμών, "χρεοκοπία" -για να το πω προβοκατόρικα. Αλλά δεν θα βγει από το ευρώ», τόνισε.

"Την επόμενη φορά που θα υπάρχει ένα τέτοιου είδος σοκ στην Ευρώπη, οι άνθρωποι θα ρωτήσουν αμέσως τι θα κάνει η Πορτογαλία ή η Ισπανία», είπε ο Αϊχενγκριν. «Δεν έχει την παραμικρή ιδέα κάποιος, πώς ένα Grexit θα επηρεάσει τις αγορές».

Πάντως τα πράγματα δεν είναι όπως τα ισχυρίζεται ο πολύς κύριος Σόιμπλε, άλλωστε τον "άδειασε" χθες ο ίδιος ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζ.Γκάμπριελ, αναφέροντας ότι "αν υπάρξει Grexit διαλύεται η ευρωζώνη".

Ψυχολογικό είναι το παιχνίδι και προασπαθούν να το κερδίσουν "μπλοφάροντας" με τη βοήθεια του μνημονιακού Τύπου, ο οποίος ελέγχεται παντελώς από το Βερολίνο και το τραπεζικό σύστημα.

Οι Γερμανοί δεν είναι τόσο "άνετοι" όσο θέλουν να δείχνουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του