ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ-ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ-ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

CXXFWTIASGD

Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ. Τρεις εργαζόμενοι, σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Επίσης, άλλοι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο ένας πολυεγκαυματίας μεταφέρθηκε από το Αττικό στο Γενικό Κρατικό Αθήνας όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 8.20 περίπου το πρωί σε μονάδα των ΕΛΠΕ στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μία παλιά μονάδα, όπου σημειώθηκε έκρηξη.Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.Σύμφωνα με τον 902.gr, στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής που καταγγέλλουν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε ένα χώρο με 3.000 εργαζόμενους. Όπως καταγγέλλουν δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς και δεν υπήρχε σχέδιο ασφαλούς εξόδου των εργαζομένων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, οι εργαζόμενοι στοιβάχτηκαν σε έναν από τους χώρους στάθμευσης των εγκαταστάσεων, χωρίς να τους επιτρέπεται να μετακινηθούν. Όταν οι εργαζόμενοι άνοιξαν μία από τις εξόδους, προκειμένου να διαφύγουν, το προσωπικό φύλαξης των εγκαταστάσεων τους κυνήγησε για να τους πάρει τις κάρτες εισόδου.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η πυρκαγιά ξέσπασε όχι από φωτιά σε χόρτα, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά από έκρηξη, κάτι που υποδεικνύει έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Τις εργασίες πραγματοποιούσαν συνεργεία που αποτελούνταν από ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και μεροκάματα πείνας.
Αύριο στις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
Την κατάσβεση ανέλαβε το προσωπικό πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
Προηγούμενη ενημέρωση: 10:40
Τρεις σοβαρά τραυματίες, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική του Θριασίου και του Αττικού, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δευτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα, όπως αναφέρουν οι πηγές του ρεπορτάζ. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ, ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
‘Αλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 8:20 το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ. Πιθανώς κάποιος σπινθήρας προκάλεσε φλόγες σε μία από τις δεξαμενες. Μέσα σε λίγη ώρα, πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό ως τον Πειραιά, προκαλώντας προβληματισμό σχετικά με την τοξικότητά του.
Προηγούμενη Ενημέρωση: 10:00
Διευθυντής επικοινωνίας ΕΛΠΕ , ο κ Στράνης σε τηλεφωνική επικοινωνία σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε λόγο για 5 τραυματίες , ένας εκ των οποίων ίσως είναι σοβαρά.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο , από την κάμερα του makeleio.gr και τον Βαγγέλη Καλαποθάκη

FWTIA6FWTIA8FWTIA9
Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
FWTIA4FWTIA3FWTIA2FWTIA1
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή των διυλιστηρίων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε η φωτιά. Λίγο μετά, έγινε και μια έκρηξη. Αποτέλεσμα ήταν τα τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Δυο από αυτούς είναι σοβαρά και σύμφωνα με τηλεοπτικό κανάλι έχουν μεταφερθεί στο Θριάσειο Νοσοκομείο.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τραυματιών.
Μεγάλη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες πυκνός μαύρος καπνός έχει φτάσει ως τον Πειραιά.
Πρώτη Ενημέρωση : 09:01
Δεν έχει δοθεί άδεια στην πυροσβεστική να επέμβει, αν και οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Φωτιά ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ πάντως, δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο κατάσβεσης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για τραυματίες δίχως τίποτα ακόμα να έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν οχήματα της πυροσβεστικής τα οποία δεν τους έχει επιτραπεί μέχρι αυτή την ώρα να μπουν μέσα. Έχουν μείνει 3 οχήματα, τα υπόλοιποι ανακαλέστηκαν λόγω της μονάδας πυρόσβεσης των διυλιστηρίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του