ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ NSA...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το πρόγραμμα κατασκοπείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA)...
Μπορεί μέχρι πρότινος η Γερμανίδα καγκελάριος να εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της και να δήλωνε πώς έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της έπειτα από την είδηση ότι η NSA κατασκόπευε Γερμανούς αξιωματούχους, όμως, όπως προκύπτει και το Βερολίνο λειτουργούσε ως… κατάσκοπος για λογαριασμό της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν κατασκοπεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της NSA.
«Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών (BND) βοήθησαν την NSA να διενεργήσει πολιτική κατασκοπεία», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα επισημαίνοντας πως οι υποκλοπές συνομιλιών «υψηλόβαθμων αξιωματούχων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του προεδρικού μεγάρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» πραγματοποιήθηκαν από τον σταθμό υποκλοπών στο Μπαντ Άιμπλινγκ, στην Βαυαρία.

«Η καρδιά του προβλήματος είναι η πολιτική κατασκοπία των Ευρωπαίων εταίρων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνεχίζει η Sueddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία που τηρείται από την BND.

Η γερμανική αντιπολίτευση έχει ήδη κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δήλωνε ψευδώς ότι έχει άγνοια σχετικά με κατασκοπείες από την NSA σε γραπτή απάντηση που έδωσε στις 14 Απριλίου στην κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού κόμματος Die Linke.

Τότε η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή, με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει πως «είναι ψευδής η κατηγορία ότι η κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι αναμένει από τις γερμανικές αρχές να ξεδιαλύνουν την υπόθεση αυτή, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε πως προτίθεται να μιλήσει ενώπιον βουλευτικής επιτροπής σχετικά με τις πρακτικές της NSA.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του