ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP Αδιέξοδο στο Eurogroup – Αποχώρησε χωρίς δηλώσεις ο Ε.Τσακαλώτος (upd)

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το Eurogroup του Σαββάτου και χωρίς δηλώσεις αποχώρησε ο
υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δίνουν νέο ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.Το Eurogroup δεν κατέληξε σε κάποια κοινή δήλωση για την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι επί αρκετές ώρες οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης προσπαθούσαν να συντάξουν ένα κοινό ανακοινωθέν, και ουσιαστικά είχαν βρεθεί κοντά σε εκδόσεις μια με την Φινλανδία μέσα και μια εκτός χωρίς τελικά καμιά από τις δύο να εγκριθεί.Σε δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι η συνάντηση θα συνεχιστεί την Κυριακή και τόνισε πως το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη καθώς και ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει απόφαση.
«Συζητήσαμε και χρηματοπιστωτικά θέματα, αλλά θα συνεχίσουμε την Κυριακή. Είναι πολύ δύσκολο αλλά υπάρχει ακόμα εργασία σε πρόοδο και συνεχίζεται η δουλειά»,είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αν δεν υπάρξει λύση και στο νέο Eurogroup, το θέμα της Ελλάδας θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος, στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, από την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αξιώνουν περισσότερα μέτρα στον τομέα τη οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά.

Ζητούν, επίσης, ζητούν να «περάσουν τα σχετικά νομοσχέδια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποδείξουν πως είναι σοβαροί»

Η Ιταλία θα ζητήσει συμφωνία από τη Γερμανία

Αύριο, η Ιταλία θα ζητήσει από τη Γερμανία να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον συντάκτη του Guardian, Alberto Nardelli. «Ακούω πως η Ιταλία θα πει αύριο στη Γερμανία: “Αρκετά”, πρέπει να σταματήσουμε να εξευτελίζουμε την Ελλάδα και να βρούμε μια συμφωνία και κοινό έδαφος για το καλό της Ε.Ε.».
Εμπλοκή με τον Φιλνλανδό ΥΠΟΙΚ -Του ζητούν να αποχωρήσει από το Eurogroup, αλλιώς πέφτει η κυβέρνησή του!

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας σχεδόν έπεσε το πρωί λόγου Ελλάδας. Το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» είπαν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν δεχτεί η χώρα καινούριο δάνειο προς την Ελλάδα.


Όπως μεταδίδουν Φινλανδοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, οι «αληθινοί Φινλανδοί» το εθνικιστικό κόμμα που βρίσκεται στη βουλή, απείλησε σήμερα ακόμη και με αποχώρηση, με κίνδυνο να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε κατάρρευση, στην περίπτωση που υπαναχωρούσε στο ζήτημα της Ελλάδας.

Βέβαια, μπορούν να ψηφίσουν και "όχι", χωρίς καμία επίπτωση αφού στο Eurogroup δεν απαιτείται ομοφωνία. Αρα δεν υπάρχει κανένα πρόβήμα όσο κι αν σκούζουν οι Φινλανδοί και πιθανόν και κάποια άλλα βαλτικά "σκυλιά"...
Finland
Ο Πάμπλο Ροντρίγκεζ, ανταποκριτής της «El Mundo» στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η Ευρώπη είχε χωριστεί στα δύο.
 
Υπέρ της εξεύρεσης συμφωνίας τάχθηκαν Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος και Κομισιόν ενώ κατά της συμφωνίας τάχθηκαν  Φινλανδία, Ολλανδία, και φυσικά οι πρώην κομμουνιστικές Λιθουανία, Σλοβακία, Εσθονία και Σλοβενία.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του