ΣΤΙΣ 12.30 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Nέα τηλεδιάσκεψη στις 12:30 θα πραγματοποιήσει το Eurogroup για να συζητήσει σχετικά με την ελληνική κρίση, γνωστοποίησε ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ με ανάρτησή του στο Twitter...

Με την επίσημη ανακοίνωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας για την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, δηλαδή του δεύτερου μνημονίου, δεν υπάρχουν πλέον κλαι τα χρήματα της βοήθειας για την Ελλάδα.
Πλέον στο τραπέζι βρίσκεται μόνο το αίτημα της Ελλάδας για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας αποκλειστικά από τον ESM που θα απαιτήσει τη χρηματοδότηση της χώρας με 29 δισ. ευρώ, αλλά και ένα νέο μνημόνιο.Εξάλλου, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε ένα έγγραφο με μεταρρυθμίσεις, το οποίο αξιολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, το Eurogroup ήταν τεχνικά αδύνατο να δώσει έστω ολιγοήμερη παράταση στο υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού την τελευταία στιγμή για την παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης υποβλήθηκε σε ώτα μη ακουόντων.

"Έχουμε ξεπεράσει αυτό το σημείο, (το αίτημα) έγινε πολύ αργά", δήλωσε και πρόσθεσε ότι ως μέλος της ευρωζώνης και της ΕΕ, η Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτη να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο όμως θα συνοδεύεται από όρους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του