14 ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" "Με την ψυχή στο στόμα" θα εγκριθούν (αν εγκριθούν...) τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας

Μείζον θέμα από την ανάγκη ψήφισης των προαπαιτουμένων της συμφωνίας και της παροχής της
απαραίτηστης εξουσιοδότησης στον Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη και τον ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτο για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Δανειστών προκύπτει για την κυβέρνηση καθώς τουλάχιστον 8 Βουλευτές έχουν εκφράσει την θέση τους ότι θα την καταψηφίσουν.Αυτό σημαίνει ότι αν ακόμα 4 βουλευτές καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την κρυφή ψήφο διαφωνούντων που θα εκδηλωθούν την τελευταία στιγμή ότι πέφτει η Κυβέρνηση καθώς θα έχει χαθεί η δεδηλωμένη και αυτό είναι κάτι που όπως έχει δηλώσει ο Α.Τσίπρας δεν θα του επιτρέψει να κυβερνήσει αυτόνομα μετά και την δήλωσή του ότι δεν θα γίνει νέος "Παπαδήμος".Ο κ. Τσίπρας, αν και δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας ξεκαθάρισε ότι "ή όλοι μαζί θα συνεχίσουμε ή όλοι μαζί θα πέσουμε". Σε κάθε περίπτωση. από την πλειοψηφία της των 162 βουλευτών συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (149) – ΑΝΕΛ (13) έχουν αρχίσει οι πρώτες διαρροές ενόψει της ψηφοφορίας την οποία ζήτησε η κυβέρνηση για να εξουσιοδοτηθούν Τσίπρας, Δραγασάκης, Τσακαλώτος ώστε να διαπραγματευτούν την συμφωνία με τους εταίρους.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη οι πρώτες διαρροές έχουν γίνει γνωστές και φαίνεται να προέρχονται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους ΑΝΕΛ.

Με κείμενο που υπογράφουν πέντε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση «να απορρίψει τον εκβιασμό των θεσμών για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων».

Πρόκειται για τους Στάθη Λεουτσάκο, Αντώνη Νταβανέλο, Κώστα Λαπαβίτσα, Θανάση Πετράκο και Σόφη Παπαδογιάννη.


Μετά το ηχηρό όχι της Ραχήλ Μακρή και την έντονη επιφυλακτικότητα του Βασίλη Χατζηλάμπρου δυο ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στη Βουλή να μην έχουν αποφασίσει για το αν θα στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης ή όχι.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Ζερδελής ο οποίος τάσσεται κατά της αύξησης του ΦΠΑ και ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει λέγοντας πως δεν είναι καθόλου σίγουρος πως τα μέτρα αυτά θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο ή θα την σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση.

Λίγο αργότερα στο βήμα της Βουλής ανέβηκε η Βουλευτής της Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, η οποία αν και αρχικά φάνηκε να στηρίζει απόλυτα τις κυβερνητικές επιλογές (εξαπολύοντας, μάλιστα, επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης) στη συνέχεια σήκωσε τους τόνους και υπογράμμισε πως: «Το 61% του λαού δεν πιστεύει ότι τα Μνημόνια είναι ο δρόμος προς την ευημερία» και συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση στο δημοψήφισμα «ακόμη και αν οδηγήσει σε έναν ελιγμό, έχει ξεκινήσει να αλλάζει τις τεκτονικές πλάκες στη χώρα».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, είπε ότι στηρίζει μεν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως προς τις διαπραγματευτικές του προσπάθειες ιδίως για την απομείωση του χρέους, ωστόσο το «ναι» που αναφέρει στη σχετική του επιστολή δεν θα προσμετρηθεί στην ψηφοφορία.

Από την μεριά των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις βουλευτές εμφανίζονται να διαφοροποιούνται ως προς την υποστήριξη των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Οι βουλευτές αυτοί φέρονται να είναι οι κυρία Ξουλίδου και οι κκ Χαϊκάλης, Μαυραγάνης και Κάτανας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του