ΟΙ 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ''ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ''...

Συνάντηση είχαν στη Βουλή περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στην ψηφοφορία της Παρασκευής ψήφισαν «Όχι», «παρών» ή απείχαν...
και έχουν προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Η συνάντηση των βουλευτών έγινε στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Η αντιπρόεδρος, αν και ψήφισε θετικά στην πρόταση για εξουσιοδότηση την Παρασκευή, βρίσκεται στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και συνυπέγραψε αμέσως μετά κείμενο με το οποίο ξεκαθαριζόταν ότι δεν την δεσμεύει το «Ναι» για τη συνέχεια και τις επόμενες ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32.
Στη συνάντηση των βουλευτών σήμερα ήταν κυρίως βουλευτές και στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ωστόσο συμμετείχαν και στελέχη από την ΔΕΑ και την ΚΟΕ.

Πάντως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στο κόμμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ και θα πρέπει να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο οι βουλευτές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πήραν αποστάσεις την Παρασκευή από την ηγετική ομάδα, να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.


Ο Αντώνης Νταβανέλλος συνομιλεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Σόφη Παπαδόγιαννη


Νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ή αποχώρηση και δημιουργία νέου κόμματος θέλει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ 


Αποτυπώνοντας το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προδοσία. 

Αφού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «μνημονιακή» και κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική χούντα» η συνιστώσα ΚΟΤΑ (Κομμουνιστική Τάση) καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψηφίσουν τα μέτρα και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες». 

Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη και Παναγιώτης Λαφαζάνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του