ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ : ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 43 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΣΥ...

Με το σταγονόμετρο συνεχίζεται η ροή της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα ...
του ΕΣΥ έλαβαν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, το ποσό των 43 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν σε άμεσες πληρωμές των προμηθευτών τους. Άλλα 70 εκατ. ευρώ είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δημόσιων νοσοκομείων πριν από έναν μήνα  με εντολή από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των μισθών του επικουρικού προσωπικού.
Σημειώνεται ότι για το πρώτο τετράμηνο του έτους τα νοσοκομεία έπρεπε να λάβουν 350, 4 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα για το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν λάβει συνολικά περίπου 150 εκατ. ευρώ.Εκτός από τα νοσοκομεία, η κάνουλα της χρηματοδότησης άνοιξε για τις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες (ΔΥΠΕ) και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) με άλλα 7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεών τους.


Παράλληλα, και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε πληρωμές προς τα νοσοκομεία ύψους 40 εκατ. ευρώ. Εντός της επόμενης εβδομάδας, θα καταβληθούν 75 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, ποσό που  αντιστοιχεί σε οφειλές του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου. Οι φαρμακοποιοί έχουν απαιτήσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε πληρωμές νοσηλίων προς τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και Τεχνητού Νεφρού ύψους 8 εκατ. ευρώ.


Τέλος, η κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας επί του νόμου 4332/2015 του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανάβει το πράσινο φως για την παροχή περίπου 160 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΣΕ και των ΔΥΠΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του