6 ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΙΜΑ Η SUNDAY TIMES ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Την εκτίμηση ότι τα capital controls θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες ακόμη διατύπωσαν ...
ανώτατοι αξιωματούχοι στην Αθήνα, μιλώντας στους Sunday Times.Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η ταλαιπωρία που έχει προκαλέσει αυτό το μέτρο στον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα, αλλά πρόκειται να παραταθεί για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα.Όπως αναφέρει δε το σχετικό δημοσίευμα, τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή αξιωματούχων των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών και του Υπουργείου Οικονομίας, με βασικό θέμα την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν τρόπους αποτροπής της κατάρρευσης των τραπεζών μετά από τις σημαντικές εκροές καταθέσεων των τελευταίων εβδομάδων.
Οι υπό εξέταση επιλογές περιλαμβάνουν την ενοποίηση των τεσσάρων τραπεζών σε δύο, τη δημιουργία μίας «bad bank» για τα «τοξικά» δάνεια και ένα πιθανό κούρεμα καταθέσεων (bail-in).

Όπως ανέφεραν οι πηγές της εφημερίδας, απαιτούνται περίπου 15 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Η αυριανή σύσκεψη αναμένεται να εγκρίνει νέα capital controls που δεν θα περιορίζουν μόνο τις αναλήψεις, αλλά θα θέτουν αυστηρά όρια και στις διεθνείς μεταφορές κεφαλαίων, τόσο από πολίτες όσο και από επιχειρήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του