ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ 7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 62% ΓΙΑ ΤΟ “ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ” ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ. “ΒΡΩΜΑΕΙ” Η ΠΙΑΤΣΑ ΟΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕΙ ΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

thodorakis-tsipras

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Αριστερό Μνημόνιο Νο 3 με ονοματεπώνυμο «Τσίπρας»Ελάχιστοι πρέπει να είναι αυτοί που να μπορούν να θυμηθούν μια ελληνική κυβέρνηση να έχει πέσει τόσο με τα “μούτρα” στην παραγωγή έργου. Ακόμη και τις δύσκολες στιγμές του 2009 – 2010 που η Ελλάδα ξεκινούσε το δύσκολο «ταξίδι» στα μνημόνια, δεν είχε εργαστεί με τόσο πυρετώδεις ρυθμούς, όσο εργάζεται τις τελευταίες ημέρες.

Θα πείτε, δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς και δίκιο έχετε, αφού αφήσαμε να πράγματα να φτάσουν στο αμήν και να βρισκόμαστε μια ανάσα πραγματικά από την «μεγάλη» έξοδο από το κοινό νόμισμα!! Μόνον που δεν τα αφήσαμε εμείς. Εμείς τους δώσαμε 62% για να φύγουν από τα μνημόνια. Αυτοί μας έκλεισαν τις τράπεζες και τώρα ετοιμάζονται να μας ενταφιάσουν. Αυτό όμως-οι Έλληνες πατριώτες- δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό του Ευκλείδη Τσακαλώτου(αρεστού τελικά στους Ευρωπαίους, άρα ύποπτο) και των υπολοίπων στενών συνεργατών του εργάζονται νυχθημερόν στο Μέγαρο Μαξίμου και με την υψηλή εποπτεία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για να καταρτίσουν τις τελικές προτάσεις της Αθήνας. Τα τηλέφωνα μεταξύ των πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ομόλογους τους πάνε και έρχονται για να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη του. Στο πλευρό τους έχουν επίσης από την πρώτη στιγμή ειδικούς Γάλλους ειδικούς των οικονομικών θεμάτων.
Ως βάση της νέας και τελευταίας, όπως δηλώνουν όλοι, πρότασης που θα κατατεθεί το αργότερο σήμερα στους θεσμούς, περιλαμβάνει στοιχεία από τις βελτιωμένες προτάσεις του Προέδρου της Κομισιόν Γιουνκέρ.
Πληροφορίες που διοχετεύονται από τα γραφεία των διαβουλεύσεων και ατόμων που βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις, η ελληνική πρόταση θα κινείται στις εξής γραμμές:

Έρχεται Τυφώνας «Alexis»
-Τα όρια ηλικίας στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται, ούτως ώστε να πιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
-Σε περίπτωση που βγει κάποιος σε πρόωρη σύνταξη θα έχει πέναλτι 16% για κάθε έτος. Έτος ορόσημο για την πλήρη κατάργηση τους θα είναι το 2022 . Εκτός των τελικών ρυθμίσεων, η κυβέρνηση θέλει να αφήσει τις μητέρες με παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναπηρίας, καθώς και για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πράγμα που είναι πολύ πιθανό!
-ΕΚΑΣ: Η νέα πρόταση προβλέπει κατάργηση του έως το 2019, ενώ το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσό ( πόσο άραγε μπορεί να μειωθεί, καθώς μιλάμε για βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους) είναι ανοιχτό και έχει πολλές πιθανότητες. Θετικό είναι πως το μέτρο αφορά μόνο τους δικαιούχους της υψηλής κλίμακας (ποσοστό 20%).
-Αναδρομικά θα αυξηθεί, από 1/1/2015, η εισφορά υπέρ υγείας από 4% που είναι τώρα σε 6% για την κύρια σύνταξη και από 0% σε 6% για την επικουρική.
-Αύξηση της εισφοράς εργαζομένων στις επικουρικές συντάξεις, από 3% σε 3,5%. Δεν εξετάζεται η πρόταση για αύξηση των εισφορών των εργοδοτών κατά 2,9%.
-Δέσμευση για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016.
-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε όσους κατοχυρώνουν σήμερα δικαίωμα με συμπληρωμένο το 62ο έτος της ηλικίας τους.
-Αύξηση εισφορών υγείας στους συνταξιούχους από το 4% που είναι σήμερα στο 6%, για την επικουρική σύνταξη και επιβολή νέας εισφοράς 6% στις κύριες συντάξεις. Οι ενεργά εργαζόμενοι Έλληνες θα αυξήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στις επικουρικές συντάξεις στο 3,5% από το 3%
-Εφαρμογή βασικής αναλογικής σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά, με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.
-Κατάργηση όλων των εξαιρέσεων στη χρηματοδότηση των ταμείων από το κράτος, βάσει των όσων ισχύουν για το ΙΚΑ.
-Δέσμευση για κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015.

Πολίτη σφίξε κι άλλο το ζωνάρι

Τέλος δεν θα πρέπει να λησμονούμε την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε πως είναι παράνομες και αντισυνταγματικές οι μειώσεις που έχουν υποστεί οι συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα ( δηλαδή να κοπούν από κάπου αλλού χρήματα ) για να καλύψουν τα χρήματα που θα πρέπει να επιστρέψει το κράτος στους συνταξιούχους.
Αυτό σημαίνει πως πέραν των όποιων αποφάσεων ληφθούν και κατατεθούν στους θεσμούς, θα προκύψουν ΣΙΓΟΥΡΑ και άλλα μέτρα που θα επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος για να καλύψει «τρύπες»!
Από ότι βλέπουμε πρόκειται για μέτρα τα οποία είναι άκρως υφεσιακά, καθώς μειώνουν το καθαρό εισόδημα του εργαζομένου και συνταξιούχου. Μπορεί να μη λέγεται ξεκάθαρα, αλλά αν αναλογιστούμε τις αυξήσεις στις εισφορές και την κατάργηση / μείωση του ΕΚΑΣ, τότε αυτά που θα μένουν κάθε μήνα στην τσέπη θα είναι σίγουρα λιγότερα. Αν μάλιστα έρθουν κι αναπροσαρμογές στον ΦΠΑ ( πράγμα που θεωρείται σχεδόν σίγουρο), τότε μιλάμε για «λεηλασία» των εισοδημάτων. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει πως αυτά τα μέτρα θα περάσουν από την ελληνική βουλή, όταν μάλιστα δεν έχει κάτσει ακόμη η σκόνη από το δημοψήφισμα της Κυριακής και το μεγαλειώδες ΌΧΙ του 62%!!
Τα μέτρα είναι κι άλλα. Τα κρύβουν. Την ίδια ώρα η Μπίλντ κάνει λόγο για υπουργοποιήση Θεοδωράκη, ειδικού αγγελιαφόρου των Γερμανών. Αναμένουμε τα καλύτερα.
Δεν σημαίνει ότι επειδή ο Λαός στήριξε το ΟΧΙ θα ΣΥΡΘΕΊ στα μνημόνια. 
AΠΟΡΙΕΣ
 Που είναι η φορολόγηση της εκκλησίας; Που είναι η φορολόγηση των εφοπλιστών; Που είναι η κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων; Η απαγόρευση της πολυθεσίας για να ανοίξει καμιά θέση εργασίας; Η δήμευση των περιουσιών όλων όσων έκλεψαν από τις χρηματιστηριακές φούσκες του 1999; Η λίστα Λαγκάρντ; Η μείωση μισθών και προνομίων των βουλευτών; Η απαγόρευση διορισμών των συγγενών τους και η εκκαθάριση της βουλής από τα σόγια τους; Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία;
Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε οι αναγνώστες κύριε πρωθυπουργέ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του