Για ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και ΑΠΕΙΛΕΣ με μέλη πρώην αστυνομικούς και «μπράβους» Αλβανούς, κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης! Στενός συνεργάτης του,ο εφοπλιστής Αν. Πάλληςς.

restis

Ως εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς και «μπράβους» Αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.
Η πολύμηνη εισαγγελική έρευνα έφερε στο φως τη δράσης της οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε, να απειλούσε και να υιοθετούσε σκληρές μεθόδους προκειμένου να διευθετήσει οικονομικές υποθέσεις.Θύματα γνωστοί επιχειρηματίες με μεγάλη οικονομική επιφάνειαενώ είναι χαρακτηριστικό πως δικηγόρος έχει καταγγείλει πως ξυλοκοπήθηκε «ανηλεώς» από μέλη της οργάνωσης.Η εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για σωρεία αδικημάτων ενώ κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, να παίζει και ο αναφερόμενος ως στενός συνεργάτης τουεφοπλιστή Αν. Πάλλης. Ήδη οι εισαγγελικές αρχές έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα των δυο πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Στο 30 σελίδων εισαγγελικό πόρισμα γίνεται λόγος για χρήση σκληρών μεθόδων και διάπραξη ακόμη και απόπειρας ανθρωποκτονίας από την ομάδα . Μάλιστα, περιγράφονται σειρά εκβιασμών , απειλών , ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων πρακτικών .
 Σε βάρος του εφοπλιστή αλλά και του φερόμενου ως συνεργάτη του απαγγέλθηκε κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση και στρέφεται και κατά μελών της ομάδας περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες για:
εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,
ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση,
επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
υπόθαλψη εγκληματία,παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα η ηγετική ομάδα χρησιμοποιούσε ακόμη και «βαλιτσάκι» παρακολούθησης για να ελέγχει τις επικοινωνίες τόσο των θυμάτων όσο και των μελών της οργάνωσης.
Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του