"ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ"! "Έσπασε" και ο Β.Σόιμπλε: "Η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς κούρεμα - Το ΔΝΤ έχει δίκιο"!

Ομολογία-σοκ είχαμε πριν από λίγο από τον ίδιο τον "δυνάστη" της Ελλάδας, τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ
Β.Σόιμπλε, ο οποίος πραδέχθηκε επί λέξει «Η βιωσιμότητα χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς το ''κούρεμα'', το ΔΝΤ έχει δίκιο που το υποστηρίζει αυτό. Ομως δεν μπορεί να γίνει ''κούρεμα'' γιατί θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ»!Σημειώνεται ότι δημόσια οι Γερμανοί υποστήριζαν την βιωσιμότητα του χρέους ως έχει! Είναι σαφές ότι πέραν της κοροϊδίας τόσων ετών, στην νέα συμφωνία θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ήδη αρχίζουν οι δηλώσεις "οπισθοχώρησης" των Γερμανών.Σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου και αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και τον νέο ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι πράγματι χρειάζεται «κούρεμα» χρέους, πρόσθεσε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Η βιωσιμότητα χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς το ''κούρεμα'', το ΔΝΤ έχει δίκιο που το υποστηρίζει αυτό. Ομως δεν μπορεί να γίνει ''κούρεμα'' γιατί θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ», είπε συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν ξέρει πότε θα λήξει η τραπεζική αργία.

«Πρέπει να εξετάσουμε το οξύ πρόβλημα των capital controls στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες και θα λήξει η τραπεζική αργία.

Αν οι Έλληνες επιθυμούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε δει ακόμη τις προτάσεις από την Ελλάδα. Πιο συμβατικός και συνεργάσιμος από τον προκάτοχό του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ.Τσακαλώτος. Είπα στον Τσακαλώτο ότι το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρώπη σημείωσε πρόοδο σε εποχές κρίσεων, έτσι δεν ανησυχούμε όπως άλλοι. Χωρίς κούρεμα το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο. Είναι σωστή η παραδοχή του ΔΝΤ στο ζήτημα αυτό. To ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γεναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά η Μέρκελ με παρέκαμψε. Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ που είπε ότι το κούρεμα χρέους δεν λύνει τα προβλήματα. ».

Σημειώνεται ότι σήμερα ήδη η Κομισιόν αλλά και ο Ν.Τουσκ μίλησαν για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Είπεε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, πως «όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Γιούνκερ έχει τον ελληνικό λαό στο μυαλό του. Τον Οκτώβριο το θέμα του χρέους».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά θετικός σε μια συμφωνία, την οποία χαρακτηρίζει «win-win».

Κατ' αρχάς, ο κ. Τουσκ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα σήμερα το πρωί.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Μίλησα με τον Τσίπρα σήμερα. Περιμένω σήμερα ρεαλιστικές και χειροπιαστές προτάσεις μεταρρυθμίσεων».

Το δεύτερο μήνυμά του, όμως, ήταν το πιο ουσιαστικό, καθώς γράφει: «Ρεαλιστικές προτάσεις από την Αθήνα χρειάζεται να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τους δανειστές για τη βιωσιμότητα του χρέους, για να δημιουργηθεί μια κατάσταση win-win».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του