Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Ρωμανιά…

ROMANIAS

Την παραίτησή του στο νέο υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο υπέβαλε ο γενικός…γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο, ο κ. Ρωμανιάς παραμένει στη θέση του.Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Υπουργείο Εργασίας ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι μετά από παράκλησή του προς τον κ. Ρωμανιά, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του προκειμένου να συμβάλλει στο έργο του υπουργείου κατά την μεταβατική περίοδο.Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε: «Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσω να στηρίξω τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων. Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή. Καταφέραμε να δίνουμε στην ώρα μας τις συντάξεις».

Ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στους έξι μήνες που παρέμεινε στο υπουργείο και στο δύσκολο, όπως ανέφερε, έργο που προσπάθησε να κάνει δηλώνοντας: «Καλούμαστε μια δύσκολη συμφωνία να την εφαρμόσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις αρνητικές επιπτώσεις της».
Για τις συλλογικές συμβάσεις ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι “Υπάρχει συμφωνία που δημιουργεί προσκόμματα θα επιχειρήσουμε, όμως με δεδομένες τις θετικές τοποθετήσεις του ILΟ και των ευρωπαϊκών συνδικάτων να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στο φλέγον ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.
Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε: «Πρέπει να δούμε κάτω από τις νέες συνθήκες πώς αυτός ο στόχος θα παραμείνει ζωντανός».
Ο κ. Σκουρλέτης καλωσόρισε στο υπουργείο τους κυρίους Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά για τον νέο υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο: «γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του