ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ : ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Σε επιφυλακή έχει τεθεί πανελλαδικά ο νομικός κόσμος περιμένοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης ...
Νικόλαος Παρασκευόπουλος να στείλει στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ή να  καταθέσει στην Βουλή προς ψήφιση το τελικό κείμενο του νέου Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας.


Στην Αθήνα συνήλθε σήμερα εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου του  Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας, αλλά από το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε διαβιβαστεί το κείμενο του νομοσχεδίου.Στην  Ολομέλεια συμμετείχαν 52 από τους 63 προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων  της χώρας και κατά πλειοψηφία  (45 ναι, 6 απείχαν  και ένας δήλωσε παρόν) εξουσιοδότησαν τη συντονιστική επιτροπή να πράξει τα δέοντα, να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις  και να καθορίσει την στάση του δικηγορικού σώματος, μόλις γίνει γνωστό το κείμενο του νέου Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας.

Ο δικηγορικός κόσμος έχει ήδη καλέσει  τόσο την κυβέρνηση όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσουν στην Βουλή το σχέδιο του  Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που συντάχθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων των δικηγόρων (με  πρόεδρο  της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τον Δημήτρη Κράνη) και όχι το παλαιότερο σχέδιο (με πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τον Ιωάννη Χαμηλοθώρη), που έχει αποδοκιμάσει με δημοψήφισμα η δικηγορική κοινωνία.

Οι δικηγόροι  πανελλαδικά  έχουν αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό  τρόπο στο   δημοψήφισμα της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου 2014 την προηγούμενη απόπειρα να διασαλευτεί η δικονομική τάξη απορρίπτοντας  με ποσοστό 93% το σχέδιο Πολιτικής Δικονομίας που παραβίαζε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα καθώς και τις αρχές της δίκαιης δίκης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του