ΘΗΒΑ: Έκλεβαν από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας!

nomosnews

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις δολιοφθορών – κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 57χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και δύο 33χρονων υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 17-03 έως και 29-04-2014, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, επενέβησαν πέντε φορές στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.


Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία (βάνες, σωλήνες κ.λ.π.), κατάφεραν να αφαιρέσουν συνολικά (172.332) λίτρα αεροπορικού καυσίμου (κηροζίνη), η αξία του οποίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (184.074) ευρώ.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω αφαιρεθέντα λίτρα αεροπορικού καυσίμου, τα οποία με κατάλληλη πρόσμιξη κοινού πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης ( diesel ), μεταφέρονταν προσωρινά, με την χρήση βυτιοφόρων οχημάτων, στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 57χρονου και από εκεί, μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, διακινούνταν παράνομα στο εμπόρι

Γίνεται μνεία ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρχε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του