Μήπως αυτό σημαίνει έμμεση κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων?


agrotikes epidotiseis




Μήπως τελικά οδηγούμαστε σε πλήρη κούρεμα – κατάργηση των επιδοτήσεων αφού λένε πως γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για να δημιουργηθεί νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους!Ήδη το 60% των αγροτών μας χρωστούν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ που παρεμπιπτόντως είναι πάρα πολύ χαμηλές. Με το νέο μνημόνιο τριπλασιάζονται ή και τετραπλασιάζονται σε κάποιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών να οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.
Και πως μπορεί να θεραπευτεί αυτό; Με το να δημιουργηθεί ένα νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς και να μπορούν να επιλέγουν τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις.
Μακάρι να κάνουμε λάθος, ωστόσο αφήνουμε να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματα σας, απλά παραθέτοντας το δελτίο τύπου του αρμόδιου υπουργείου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σγουρίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, Διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και την κα Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς και να μπορούν να επιλέγουν τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις.
Ο Υφυπουργός κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Έλληνας αγρότης θα απελευθερωθεί από το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας και ότι θα υπάρξει βέλτιστη αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ρευστότητας των αγροτών που δημιουργείται μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των πληρωμών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του