ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

tromaktiko1205

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το πρωί ο… Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Μάνος Μανουσάκης.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αναφέρει: «Η κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης», καθιστά αδύνατη την παραμονή μου σε αυτή τη θέση».
Η επιστολή του:

Τον Απρίλιο είχε σημειωθεί μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα από την ανάληψη της θέσης του αντιπρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ από τον κ. Μανουσάκη, καθώς τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα, η τοποθέτησή του στον ΟΤΕ, ενέπιπτε σε νομικό ασυμβίβαστο, αφού διατηρούσε και τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, το Σύνταγμα (άρθρο 81 § 3) απαγορεύει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της κυβέρνησης, δηλαδή και του Πρωθυπουργού, και επιβάλλει την αναστολή της κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Μάλιστα, το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι ο νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του μέλους της κυβέρνησης και προς άλλα αντικείμενα.
Υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών και η Νάντια Βαλαβάνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του