Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας αμέσως ματά την επιστροφή του ...
από τις Βρυξέλλες με σκοπό να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου και όλα όσα έγιναν εκεί αλλά και στο Στρασβούργο.Την ίδια στιγμή, μάλλον αδιάφορα και συνηθισμένοι από τα όσα "καταστροφολογικά" έχουν ακούσει να κυκλοφορούν και να γράφονται κατά καιρούς για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα, αντιμετωπίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τα τελευταία σενάρια περί παραίτησής του εάν και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.Τα σενάρια κυκλοφόρησαν από το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε μιλήσει νωρίτερα στο ευρωκοινοβούλιο, προκαλώντς ενδιαφέροντα σχόλια, με τα όσα είπε. Δύο στενοί του συνεργάτες που ρωτήθηκαν για τα σενάρια αυτά απάντησαν περίπου με τον ίδιο τρόπο και σίγουρα με το ιδιο πνεύμα: "Όνειρα", έλεγε ο ένας, "αυτοί ξεπερνούν και τον Ισαάκ Ασίμοφ, από τους μεγαλύτερους συγγραφεις επιστημονικής φαντασίας", έλέγε ο άλλος.

Κορυφαίος υπουργος διαβεβαίωνε ότι δεν έχει συζητηθεί φυσικά κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα ελάχιστες ημέρες μετά το θριαμβευτικό 61% στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Άλλος υπουργός απέδιδε τη σχετική φημολογία σε επιδιώξεις κατεστημένων συμφερόντων, που έτσι κι αλλιώς θέλουν να δουν τον κ. Τσίπρα να φεύγει από την πρωθυπουργία. "Ήλπιζαν ότι αυτο θα γινει με την ήττα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τώρα αναζητούν άλλη αφορμή" σημείωνε.
Η αλήθεια ειναι ότι υπάρχει ένα ερωτηματικό για το τι θα πράξει ο κ. Τσίπρας σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους και στο ενδεχόμενο ν βρεθεί η χώρα στο κατώφλι της εξόδου από το ευρώ. Τα θεωρητικά σενάρια σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να είναι  πολλά, αλλά με την προσοχή στραμμένη στη μάχη της διαπραγμάτευσης και με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση τελικά, μοιάζει, από τα λεγόμενα των  συνεργατών του πρωθυπουργού να έχει ξεκινήσει τέτοια κουβένατα, ιδίως από τον ίδιο.

Η προσοχή του κ. Τσίπρα ειναι επικεντρωμένη τα τελευταία 24ωρα στη διμόαρφωση συμμαχιών και στην αξιοποίηση κάθε δυνατού σημείου στη μάχη με τους δανειστές.
Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν ήταν απομονωμένη στις τελευταίες συνεδριάσεις και συσκέψεις, καθώς τόσο η Γαλλία, όσο και η Ιταλία προσπαθούν για έναν συμβιβασμό. Ακόμη και στην ισπανική στάση το Μαξίμου βλέπει παλινωδίες, αφού η Μαδρίτη θα υποστεί τεράστα πίεση στα ομόλογά της εάν το ελληνικό πρόβλημα εξελιχθεί σε τραγωδία.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον επίσης τις κινήσεις των αμερκανών για έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα εντός ευρώ, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην Κίνα, με την εκδήλωση προβλημάτων, που μπορεί να τροφοδοτηθούν από μία ανεξέλεγκτη τροπή στο ελληνικό θέμα.
Από τις Βρυξέλλες στο μεταξύ, τα μηνύματα για τις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου και την προετοιμασια των ελληνικών προτάσεων για το νέο πρόγραμμα, είναι ενθρρυντικά. Κάποια στιγμή κυκλοφόρησε μάλιστα η πληροφορία οτι ίσως να υπάρξει συμφωνία και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την Κυριακή - την Παρασκευή στο Eurogroup συγκεκριμένα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας θέλει να κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, που συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν της Δευτέρας. Και προς την κατεύθυνση αυτή θ αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες, όπως λένε οι συνεργάτες του και φυσικά θα τους ενημερώνει για κάθε κρίσιμο θέμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του