ΌΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΠΟΣΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ . ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΧΙΟΘΜΟΡ

Στις 10 αύριο το πρωί ξεκινάει η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Η συνεδρίαση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη μία ώστε μέχρι τις δύο να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για τα νομοσχέδια που εισάγονται με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες.
Μετρούν Κουκιά..
Τα «κουκιά» μετράνε στο Μέγαρο Μαξίμου όλες τις τελευταίες ημέρες για να σχηματίσουν μία εικόνα για τις διαρροές και το ψηφιδωτό που θα διαμορφωθεί την επομένη της ψηφοφορίας στο κυβερνητικό επιτελείο και το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμα μία φορά υπογράμμισε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τους «αντάρτες» που θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Αφετηρία πάντως στα «κιτάπια» για τις διαρροές αποτελεί η στάση που τήρησαν οι βουλευτές στη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία του Σαββάτου, στην οποία είχαν σημειωθεί 17 διαρροές. Από αυτές δύο ήταν «όχι» από τις προερχόμενες από τη ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαϊτάνη και οι υπόλοιπες 15 προήλθαν από βουλευτές που ψήφισαν παρών ή απείχαν. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος χαρακτήρισε χθες το κείμενο της συμφωνίας «γελοιοδέστατο» προεξοφλώντας την καταψήφιση, και Ζωή Κωνσταντοπούλου που αποτελεί το μεγάλο ερώτημα και για τη στάση που θα τηρήσει επί της διαδικασίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στο «παρών».
Σε αυτούς προστίθενται πλέον στους υπολογισμούς του κυβερνητικού επιτελείου και οι υπόλοιποι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και της ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, πολλοί από τους οποίους είχαν υπογράψει επιστολή που τόνιζαν ότι ψήφισαν «ναι» αλλά θα κρατούσαν άλλη στάση όταν τα μέτρα έρχονταν στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να πιέσουν τον πρωθυπουργό. Την εν λόγω επιστολή είχαν υπογράψει οι κ.κ. Λίτσα Αμανατίδου, ο Κώστας Δελημήτρος, ο Κώστας Ήσυχος, ο Γιάννης Ζερδελής, ο Ζήσης Ζάννας , Ηλίας Ιωαννίδης, ο Ηλίας Καματερός, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Θωμάς Κώτσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, ο Αθανάσιος Πετράκος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία τόνισε ότι θα ψηφίσει «όχι» και θα κρατήσει την έδρα της και ο Νίκος Χουντής, ο οποίος παραιτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Μανώλη Γλέζο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του