“Τανκς στους δρόμους της Αθήνας σε περίπτωση….”

tanks_athens

Το σχέδιο για Grexit, δηλαδή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Κρατήθηκε, αχρείαστο να είναι, σε ένα «συρτάρι» λίγα βήματα πιο πέρα από το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακατικη εφημερίδα το σχέδιο είναι πολυσέλιδο και βρίσκεται σε ειδικό δωμάτιο στον 13ο όροφο του κτηρίου Berlaymont.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέχρι τη δραματική Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου το σχέδιο ακουγόταν αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί.
Ωστόσο, λίγες μέρες μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ αποκάλυψε σε
δημοσιογράφους ότι το σχέδιο ήταν έτοιμο.
Σε εκείνη τη Σύνοδο, η ΕΕ είχε ήδη έναν τόμο, ένα πολυσέλιδο έγγραφο, το οποίο περιγράφηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό πριν από την έναρξη της συζήτησης με όλες τις λεπτομέρειες και τις πολιτικές και νομικές παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης.
Το έγγραφο περιλαμβάνει απαντήσεις για 200 θέματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση Grexit.
Το σχέδιο εκπονήθηκε κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, από ομάδα 15 ατόμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως αναφέρεται, οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του σχεδίου, δούλεψαν με πόνο ψυχής, αλλά και συγκλονισμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τα πράγματα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είχαν άμεση εμπλοκή με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.
Ένας δε από τους εμπλεκόμενους, που είχε άμεση γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, είπε χαρακτηριστικά στην υπόλοιπη ομάδα, πως «αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονταν οι ερπύστριες των τανκς».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του