ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Πραγματική μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στη Νεάπολη Λακωνίας για να θέσουν ...
υπό πλήρη έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Νεάπολη. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, εκκενώθηκαν τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι πυροσβέστες και κάτοικοι.
«Έχουμε εγκλωβισμένους μόνο άνδρες της Πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο, αλλά σημαίνει ότι δίνουν εκεί τη μάχη με τις φλόγες. Υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι που έμειναν στον Άγιο Νικόλαο κι αυτή τη στιγμή στέλνουμε διάφορα οχήματα εκεί, για να τους μεταφέρουμε κάπου που θα είναι πιο ασφαλείς. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη κυρίως στον Άγιο Νικόλαο. Σε λίγο θα κάνουμε έκτακτη σύσκεψη για να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας», δήλωσε στο protothema.gr ο Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

«Έχει έρθει μία λάντζα η οποία παίρνει κόσμο και τον μεταφέρει σε ένα καράβι που είναι αρόδο και πιο μακριά. Κάνει τη γραμμή Νεάπολη-Κύθηρα. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εδώ στον Προφήτη Ηλία. Είμαστε πάνω από 300 άτομα, μπορεί και να είμαστε και 400. Δε μπορούμε να γυρίσουμε στο χωριό μας τον Άγιο Νικόλαο. Εάν ο καπνός γίνει πιο πυκνός, σαφώς θα μείνουμε εγκλωβισμένοι. Ο μόνος τρόπος να φύγουμε είναι δια θαλάσσης, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Δεν ξέρουμε εάν θα φύγει το πλοίο. Εδώ έχουμε ανθρώπους κατάκοιτους που τους πήραν τα παιδιά τους έξω από το σπίτι με το ζόρι, παιδιά, μωρά κι εγκύους», λέει κάτοικος στο protothema.gr.

 Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν πλέον ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 4 υδροφόρες του Δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του