ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Σε εκλογές ... χωρίς το κόμμα του πάει ο Α.Τσίπρας! - Γιατί η αποψινή ψηφοφορία είναι κρίσιμη

Eκλογές θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μέσα στον Σεπτέμβριο κι όλας, αλλά τον απασχολεί ένα κρίσιμο και παράδοξο ερώτημα: Πώς θα κάνει εκλογές χωρίς ... το κόμμα του!
Μετά την επίθεση της προέδρου της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου στην κυβερνητική ομάδα που έχει μείνει κάτι σαν ομάδα ναυαγών μέσα στην κομματική αντιμνημονιακή "θάλασσα", το ερώτημα είναι πώς θα διαμορφφωθεί η κατάσταση στην σημερινή συνεδρίαση και ψηφοφορία που ακολουθεί για τα προαπαιτούμενα και πόσοι βουλευτές θα αρνηθούν α το ψηφίσουν.
Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει αύριο, οπότε και θα έχει προηγηθεί το τυπικό της ψηφοφορίας και η ηγεσία θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι πάνε μαζί της και πόσοι θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στις αντιμνημονιακές γραμμές.
Ηδη ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα πως "από τον Σεπτέμβριο το κόμμα θα οδηγηθεί σε«ευρείες συλλογικές διαδικασίες", προαναγγέλλοντας επί της ουσίας συνέδριο, με την Αριστερή Πλατφόρμα να επιμένει σε σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να κάνει επίδειξη δύναμης. Αλλά αν πάει σε συνέδριο και μετά σε εκλογές το ερώτημα είναι με ποιους και πότε θα προλάβει να μετεξελιχθεί το κόμμα από ριζοσπαστικό σκληρά αντιμνημοναικό σε "συμβιβασμένο" κεντροαριστερό "Ηρακληδέα" του Μνημονίου.
Σε άρθρο στο Iskra, τον επικοινωνιακό φορέα της Αριστερής Πλατφόρμας διατυπώνεται το εξής παράπονο για την χθεσινή "διαρροή" του Μαξίμου: "Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες "σταύρωναν" τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη".
Είχε προηγηθεί η μετωπική επίθεση του πρωθυπουργού προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες. «Φωτογραφίζοντας» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας τους κάλεσε να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής και τους κατηγόρησε για έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου. Επίσης, φρόντισε να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει άλλη υποχρέωση νομοθέτησης στο εγγύς μέλλον, καθώς και ότι θα πρέπει να ρίξουν το βάρος στη διαπραγμάτευση.
Πάντως ο Α.Τσίπρας έχει την προσδοκία παραμένει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τους "123" της προηγούμενης εβδομάδας».
Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι επέλεξαν να διευκολύνουν τους επίδοξους αντάρτες, φέρνοντας προς ψήφιση ένα σχετικά... ελαφρύ πακέτο:
  • Οριστικά εκτός μένει η φορολόγηση των αγροτών
  • Μετατίθενται για αργότερα οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Eκλογές θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μέσα στον Σεπτέμβριο κι όλας, αλλά τον
απασχολεί ένα κρίσιμο και παράδοξο ερώτημα: Πώς θα κάνει εκλογές χωρίς ... το κόμμα του!
Μετά την επίθεση της προέδρου της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου στην κυβερνητική ομάδα που έχει μείνει κάτι σαν ομάδα ναυαγών μέσα στην κομματική αντιμνημονιακή "θάλασσα", το ερώτημα είναι πώς θα διαμορφφωθεί η κατάσταση στην σημερινή συνεδρίαση και ψηφοφορία που ακολουθεί για τα προαπαιτούμενα και πόσοι βουλευτές θα αρνηθούν α το ψηφίσουν.Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει αύριο, οπότε και θα έχει προηγηθεί το τυπικό της ψηφοφορίας και η ηγεσία θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι πάνε μαζί της και πόσοι θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στις αντιμνημονιακές γραμμές.Ηδη ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα πως "από τον Σεπτέμβριο το κόμμα θα οδηγηθεί σε«ευρείες συλλογικές διαδικασίες", προαναγγέλλοντας επί της ουσίας συνέδριο, με την Αριστερή Πλατφόρμα να επιμένει σε σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να κάνει επίδειξη δύναμης. Αλλά αν πάει σε συνέδριο και μετά σε εκλογές το ερώτημα είναι με ποιους και πότε θα προλάβει να μετεξελιχθεί το κόμμα από ριζοσπαστικό σκληρά αντιμνημοναικό σε "συμβιβασμένο" κεντροαριστερό "Ηρακληδέα" του Μνημονίου.


Σε άρθρο στο Iskra, τον επικοινωνιακό φορέα της Αριστερής Πλατφόρμας διατυπώνεται το εξής παράπονο για την χθεσινή "διαρροή" του Μαξίμου: "Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες "σταύρωναν" τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη".

Είχε προηγηθεί η μετωπική επίθεση του πρωθυπουργού προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες. «Φωτογραφίζοντας» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας τους κάλεσε να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής και τους κατηγόρησε για έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου. Επίσης, φρόντισε να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει άλλη υποχρέωση νομοθέτησης στο εγγύς μέλλον, καθώς και ότι θα πρέπει να ρίξουν το βάρος στη διαπραγμάτευση.

Πάντως ο Α.Τσίπρας έχει την προσδοκία παραμένει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τους "123" της προηγούμενης εβδομάδας».

Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι επέλεξαν να διευκολύνουν τους επίδοξους αντάρτες, φέρνοντας προς ψήφιση ένα σχετικά... ελαφρύ πακέτο:
Οριστικά εκτός μένει η φορολόγηση των αγροτών
Μετατίθενται για αργότερα οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Η ρύθμιση για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και θα λυθεί μέχρι το τέλος του έτους όπως δήλωσε στην Βουλή ο ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτος.

Πάντως ο Α.Τσίπρας δεν ελέγχει αυτή την στιγμή πάνω από 40% του κόμματός του. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Γιατί κινδυνεύει να πάει σε εκλογές με ένα ... άλλο κόμμα από αυτό που πήγε σε εκλογές τον Ιανουάριο...

Ερχεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του