“ΑΝΤΑΡΣΙΑ” ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ! ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ – ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ!

konstantopoulou-lafazanis

Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, ο οποίος θα είναι ευρύτατος.
Οι πρώτοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου είναι οι υπουργοί Ενέργειας και Υγείας Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης, καθώς εκτός όλων των άλλων, πρέπει να μπουν και υπουργικές υπογραφές στα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή!Την ίδια ώρα, αρκετές θα είναι συνολικά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με το Μαξίμου ωστόσο να κρατά ερμητικό κλειστό τον φάκελο.Παραιτείται η Βαλαβάνη από αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νάντια Βαλαβάνη δεν ήταν μεταξύ των υπουργών που δεν ψήφισαν την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης το Σάββατο τα ξημερώματα ούτε υπήρχε η υπογραφή της στο κείμενο των 15 βουλευτών που είπαν «ναι», αλλά εννοούσαν «όχι».
Ωστόσο, έπειτα από την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες και την συμφωνία στην οποία υποχρεώθηκε από τους δανειστές και την οποία θα φέρει αύριο στην Ολομέλεια εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή της από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αλλά και από την Βουλή.
Έχει μάλιστα εκφράσει την πρόθεσή της στον πρωθυπουργό, τον οποίο όμως δεν θέλει να φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Η κυρία Βαλαβάνη παρότι όταν ξεκίνησε στο υπουργείο είχε δηλώσει ότι «μέχρι τότε ούτε την φορολογική της δήλωση δεν συμπλήρωνε μόνη της», αποδείχθηκε από τα πιο επιτυχημένα στελέχη για τις πρακτικές λύσεις που έδινε σε καθημερινά προβλήματα, ενώ πιστώνεται και την ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έφερε χρήματα στα κρατικά ταμεία.
Από την άλλη πλευρά, όμως, χρεώνεται την ατυχή δήλωση για τις τραπεζικές θυρίδες τη βραδιά του δημοψηφίσματος που προκάλεσε σάλο και έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη. Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομά της «έπαιζε» για αναβάθμιση και όχι για απομάκρυνση από την κυβέρνηση.
Αρχικά είχε ακουστεί το όνομά της ακόμη και για την θέση του παραιτηθέντος υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Επίσης, μετά την ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου, το όνομά της κυκλοφορούσε στα κομματικά παρασκήνια ως πιθανή αντικαταστάτρια του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η κυρία Βαλαβάνη στο παρελθόν ήταν κοντά στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά από την στιγμή που έγινε υπουργός πήρε αποστάσεις, ενώ δεν είχε εκδηλώσει επιφυλάξεις ή ενστάσεις για πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής. Συνομιλητές της λένε ότι θεωρεί ότι η συμφωνία στην οποία υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός είναι πολύ σκληρή.
Πάντως, το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου θεωρεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη παραίτησή της καθώς πιστεύουν ότι θα ενισχύσει τις φωνές διαμαρτυρίας στο κόμμα.
Χαραλαμπίδου: δεν ψηφίζω, δεν παραδίδω την έδρα μου
Δεν σκοπεύει να ψηφίσει ένα τρίτο μνημόνιο δήλωσε επίσης η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα παραιτηθεί.
«Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω» τόνισε. «Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω» δήλωσε σχετικά με τον αν υπάρχει ζήτημα παραίτησής της.
Για το «ναι» στην εξουσιοδότηση που ψήφισε δήλωσε ότι το έπραξε για να κάνει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγμάτευση και ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν μετά την ψηφοφορία ότι αν έλθουν μέτρα λιτότητας, δεν πρόκειται να τα ψηφίσουν
 «Ανταρσία» Κορωνάκη: «Όχι» σε πειθαρχικά μέτρα
Την ώρα που η συνεδρίαση της ΚΟ αναβλήθηκε, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε… ανταρσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου κατατέθηκε σειρά προτάσεων που θα μεταφερθούν στον Πρωθυπουργό.
Το στίγμα της συνεδρίασης το έδωσε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος και ξεκαθάρισε πως δεν στηρίζει πειθαρχικά μέτρα για όσους καταψηφίσουν τη συμφωνία!
«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων δεν υπερψηφίζουν. Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ηγηθεί στην πορεία είτε προς τη διάσπαση, είτε προς τη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος» τόνισε ο κ. Κορωνάκης.
«Δεν δίνω την έδρα» λένε πολλοί βουλευτές!
Με την κυβέρνηση να θέλει να μετρήσει τα «κουκιά» της κυβερνητικής πλειοψηφίας, επιθυμώντας την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα όσων προτίθενται να καταψηφίσουν τη συμφωνία, όλα δείχνουν ότι τελικά το όριο της δεδηλωμένης θα μοιάζει πολύ μακρινό.
Ήδη, πολλοί βουλευτές τονίζουν πως δεν παραιτούνται, τουλάχιστον όχι μέχρι να καταψηφίσουν τη συμφωνία. Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, ζητώντας μάλιστα συγνώμη από όσους ψήφισαν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Εξάλλου, σε σημερινή συνέντευξή του στον Βήμα FM, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής (ο οποίος ήτανένας εκ των 15 βουλευτών που τα ξημερώματα του Σαββάτου υπέγραψαν δήλωση με την οποία επεσήμαναν ότι η θετική ψήφος στην πρόταση της κυβέρνησης σχετιζόταν με το θέμα της μη απώλειας της δεδηλωμένης) τονίζει πως θα ψηφίσει ό,τι του λέει η συνείδησή του και πως δεν παραδίδει την έδρα του!
«Θα κρατήσω την έδρα μου. Ό,τι και να ψηφίσω, την έδρα μου θα την κρατήσω. Το τι θα κάνει κάθε βουλευτής, είναι δική του υπόθεση. Θα βάλει κάτω τη συνείδησή του, θα αποφασίσει με ελεύθερη βούληση αυτό που πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το λαό, έχοντας δύο πράγματα στο μυαλό του: πρώτον, το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου και δεύτερον, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου» δήλωσε ο κ. Ζερδελής.
zoi
Πρόσκληση για συλλογή υπογραφών
Στηρίζουν την Κωνσταντοπούλου μέσα από σελίδα στο Facebook
Σε νέο ψήφισμα για την παραμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής καλεί η σελίδα facebook που εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες και καλούσε τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης των βουλευτικών προνομίων.
Η συγκεκριμένη δράση είχε γίνει γνωστή από αναρτήσεις του κ. Απόστολου Μαντή, συζύγου της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που προέτρεπε τους διαδικτυακούς του φίλους να συλλέξουν όσες περισσότερες υπογραφές μπορούν για την κατάργηση των βουλευτικών ΙΧ, την μείωση της αποζημίωσης, την κατάργηση των αποζημιώσεων κ.α. Ο ίδιος μάλιστα άφηνε να εννοηθεί ότι συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του «κινήματος» και την προώθηση των απόψεών του.
Όμως, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις οι αρμόδιοι θεώρησαν πως πρέπει να κινηθούν υποστηρικτικά για την Πρόεδρο της Βουλής ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο facebook και πάνω από το link όπου συλλέγουν υπογραφές για την κατάργηση των «χρυσών» βουλευτικών προνομίων ανάρτησαν νέα πρόσκληση για συλλογή υπογραφών προκειμένου – όπως αναφέρουν – : «Να παραμείνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής: Ψηφίζουμε ενάντια στην πρόταση μομφής».
Οι συντάκτες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «Με το άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής* θα γίνει η πρόταση μομφής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επόμενη ολομέλεια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
zoi
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, καταπολεμά τη διαπλοκή, ανοίγει φακέλους με σκάνδαλα, παλεύει μόνη στην Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, διεκδικεί χωρίς βοήθεια από τους ”συντρόφους” της τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας.
Αντιμετωπίζει τον χλευασμό και δέχεται πρωτόγνωρη επίθεση ακριβώς επειδή επιτελεί το έργο της και παραμένει πιστή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και της Δημοκρατίας.
Η πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών, η Πρόεδρος της Βουλής, δέχεται αήθεις επιθέσεις ακριβώς επειδή κάνει αυτό που οφείλει. Δέχεται επίθεση επειδή ψήφισε παρών στην εξουσιοδότηση για τη διαπραγμάτευση, η οποία έφερε και το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών.Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Καταγγέλουμε την πολιτική αλητεία όσων τη συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή.
Αυτή είναι η Πρώτη Φορά Αριστερά που ονειρευτήκαμε;»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του